De site voor de meest smakelijke gerechten

Soepgerechten

Bretonse Vissoep

Ik laat jullie vandaag zien hoe we overheerlijke Bretonse vissoep gaan maken, wat lekker is en ook is nog lekker gezond. Bereidingstijd is ook niet superlang het is in 40 minuten klaar.

By Coen

Basisrecept vissoep

Heb je de tijd om smaakvolle vissoep te bereiden? Gebruik dan dit basisrecept om zo snel mogelijk aan de slag te gaan! Het recept van Herman den Bijker wordt gebruikt om aan te geven hoe de basis van deze vissoep precies zal zijn.

By Coen

Vissoep

Het recept van Franse vissoep verschilt van kok tot kok. De soep wordt in Frankrijk bouillabaisse genoemd en wordt voornamelijk in het Zuid Franse Marseille gegeten.

By Coen

Eenvoudige vissoep

Bouillabaisse of vissoep is een relatief bewerkelijke soep om zomaar klaar te maken. Het kan gelukkig een stuk eenvoudiger en onder andere visbouillon helpt bij het sneller bereiden van deze heerlijke vissoep.

By Coen

Arabische linzensoep

De Arabische keuken is van oorsprong een keuken waarin veel groente, graan en kruiden gebruikt worden. De keuken kenmerkt zich door vrij traditionele recepten en de typische kruiden die gebruikt worden. De Arabische keuken staat ook bekend om het gebruik van: linzen, rijst, yoghurt, kikkererwten en aubergines.

By Coen

Broccolisoep recept

Heb je een groot deel van de ingrediënten standaard in huis? Zorg er dan nu voor dat je de overige producten ook in huis gaat halen zodat jij je broccolisoep klaar kunt maken. Binnen no time heb jij lekkere, goed gevulde en gezonde soep op tafel staan voor het hele gezin. Ook als er mensen komen eten is het aan te raden dat je deze heerlijke broccolisoep gaat maken want wat zullen je gasten smullen!

By Coen

Linzensoep met paddenstoelen

Linzen en paddenstoelen zijn een ideale combinatie, de aardse smaak van de paddenstoel gaat goed samen met linzen. Linzen worden al heel lang gegeten en zijn sinds de jaren 70 weer helemaal terug van weg. De hippies hebben linzen meengenomen uit India en zijn vanaf dat moment aan de haal gegaan met dit ingrediënt.

By Coen

Gevulde linzensoep

Linzensoep is een ideaal gerecht om in de winter te eten, bij deze gevulde linzensoep is dat al helemaal het geval! De linzensoep is flink gevuld, want je vindt er onder andere aardappels, uien, wortel en rookworst in. De linzensoep lijkt op het eerst oog een klein beetje op erwtensoep en zo moet hij volgens mij ook gegeten worden. Je kunt er eventueel iets meer wortel aan toevoegen, zo wordt de soep nog wat zoeter. De soep kun je invriezen wanneer er nog over is, maar op een koude winterdag komt de soep gemakkelijk op!

By Coen

Linzensoep met tomaat

Hoe kan simpele eenvoud toch zo smakelijk zijn? Deze linzensoep met tomaat bewijst dat lekker koken helemaal niet moeilijk hoeft te zijn. De soep wordt bereid met verse kruiden om een optimale mix van smaken te bereiken. De soep is mooi egaal en vrolijk van kleur, maak kennis met deze heerlijke combinatie van tomaten en linzen en bereid het onderstaande recept.

By Coen

Rode linzensoep

Rode linzensoep is vrij snel te garen, de soep is eenvoudig te bereiden en heerlijk als hoofdmaaltijd of lunch. Linzen zijn vrij vullend, maar eventueel kun je er brood of iets anders bij eten om de soep tot een complete maaltijd om te toveren.

By Coen

Preisoep op z’n Zeeuws

Zeeland wordt meestal direct geassocieerd met mosselen en dat is zeker niet onterecht! Zeeuwse mosselen zijn heerlijk van smaak en worden wereldwijd geroemd om de uitstekende kwaliteit van dit mooie streekproduct. Preisoep is van oorsprong een burgersoep en werd door de arme burgerij gegeten. Mosselen zijn een luxe toevoeging aan deze op het oog simpele soep, het is best leuk om deze combinatie eens uit te proberen.

By Coen

Preisoep

Burgersoep is een soep die van oorsprong niet wordt gemixt of gezeefd. De burgersoep kent meestal een lichte binding die door groente of garnituur ontstaat. Burgersoep bestaat meestal uit een krachtige bouillon, waar aardappel en prei aan wordt toegevoegd.

By Coen

Spinaziesoep

Spinazie is een groente die overal in de wereld kan groeien, behalve in de tropen. Ook kan spinazie het gehele jaar worden geoogst. Hierdoor is spinazie altijd beschikbaar en betaalbaar. Het is dus een verse groente die in elk budget past. Met de toevoeging van een paar ingrediënten kan je gemakkelijk een lekkere soep maken.

By Coen

Pittige spinaziesoep met munt en nootmuskaat

Sommige mensen zullen het basisrecept misschien een beetje flauw vinden en daarom hebben we ook een recept wat pittiger is. In dit recept zit rode peper, nootmuskaat, citroen zout en peper, knoflook en diverse verse kruiden. Hierdoor ontstaat een pittige en kruidige smaak die goed mengt met spinazie.

By Coen

Aardappelsoep recept

Je hebt de keuze gemaakt en je gaat de aardappelsoep klaarmaken. Een zeer goede keuze want het is een heerlijk gerecht dat je zelf klaar kunt maken. Het is belangrijk dat je er voor gaat zorgen dat je alle ingrediënten in huis hebt en dan kun je snel beginnen.

By Coen

Basisrecept Thaise soep

Heb je zin in een smaakvolle maaltijdsoep? Dan is er eigenlijk geen betere soep dan traditionele Thaise soep. De soep zit vol met verschillende ingrediënten en de combinatie van onder andere citroengras, gember, limoenblaadjes, vissaus, koriander en een aantal andere ingrediënten maakt deze soep tot een heel bijzonder geheel.

By Coen

Kerriesoep

Als je kerriesoep lekker vindt, waarom zou je het dan niet eens zelf gaan maken? We leggen je stapsgewijs uit wat je nodig hebt en dan weet je precies hoe jij dit heerlijke gerecht klaar kunt maken. Als je een keer gasten hebt dan kun je heerlijk smullen met zijn allen van de zelfgemaakte kerriesoep.

By Coen

Kerriesoep met paprika

Wil je kerriesoep met paprika bereiden? Dan leggen we je graag uit aan de hand van een recept hoe dat in zijn werk gaat. Het kost je niet zoveel tijd en moeite, maar je kunt wel een heerlijke soep op tafel zetten. De kerriesoep met paprika is een eenvoudig recept en je kunt denken aan veel verse gezonde ingrediënten zoals ui en paprika. Het zal echt een heerlijke smakelijke kerriesoep worden.

By Coen

Knoflooksoep met ham en ei

Ga je eigenlijk van knoflooksoep uit je mond stinken? Ja, dat is absoluut het geval. Knoflooksoep is echter enorm smaakvol en moet je echt eens proberen. De smaak van een flinken hoeveelheid knoflook geeft een geweldig effect op de smaakpapillen. Gebruik verse knoflook om tot de juiste smaak te komen. De smaak zal subtieler zijn wanneer de knoflook nog vers is en iets sterker wanneer je oudere knoflook gebruikt.

By Coen

Basisrecept knoflooksoep

Knoflooksoep is niets iets dat je eet tijdens een eerste date of op een belangrijke zakelijke afspraak, maar laat je er in alle andere gevallen niet van weerhouden om soep van deze geweldige smaakmaker te bereiden. Knoflook heeft een lekkere nasmaak. Met een klein beetje peterselie of melk kun je hier een eind aan maken wanneer je de smaak zat bent.

By Coen

Vegetarische Thaise soep met ei

Zoek je een voedzame vegetarische soep die ook nog eens lekker smaakt? Kies dan voor deze vegetarische Thaise soep met ei ontdek hoe lekker de Thaise keuken kan zijn. De soep bestaat onder andere uit winterwortel, sojasaus, paksoi, koriander en uiteraard mag rode peper niet in Thaise soep ontbreken. De soep is in korte tijd te bereiden, neem er dan ook rustig de tijd voor! Eventueel kun je zelf groentebouillon voor deze Thaise soep maken, maar dit is vrij tijdrovend en de meeste mensen kiezen dan ook liever voor groentebouillonblokjes.

By Coen

Ossenstaartsoep

Heb je de tijd om ossenstaartsoep op een klassieke manier te bereiden? Dan is het zeker de moeite waard om dit recept stap-voor-stap op te volgen. Het recept laat je weer verlangen naar de ouderwetste smaken van vroeger. Wil je deze soep bereiden? Lees dan snel verder, koop de juiste ingrediënten en ga direct aan de slag.

By Coen

Ossenstaartsoep met worst, kikkererwten en aardappel

Ossenstaartsoep is eigenlijk een soort bouillon, er mogen dan ook best een aantal ingrediënten worden toegevoegd om deze soep tot een vullend geheel te maken! Kies voor dit gerecht als je gek bent op ossenstaartsoep, maar de soep graag eens omtovert tot een maaltijdsoep in plaats van een voorgerecht of soepje voor bij de lunch.

By Coen

Komkommersoep

Komkommersoep wordt in Nederland niet veel gegeten en dat is best jammer. Komkommersoep is namelijk erg lekker en gemakkelijk te bereiden.

By Coen

Komkommersoep met kip en verschillende groenten

Vaak wordt komkommersoep koud bereid en zonder extra groentes. Echter, een warme komkommersoep kan ook lekker zijn. Met dit recept zal je dan ook een lekkere warme komkommersoep kunnen maken. Daarnaast voegt dit recept meerdere groentes toe, waardoor de smaak breder wordt. Ook wordt er gewerkt met meerdere kruiden, waardoor de soep Komkommersoep-met-kip-en-verschillende-groenten iets pittiger wordt. Als laatste voegen we ook nog kip toe, zodat er meer proteïne in de soep zit.

By Coen

Basisrecept pindasoep

Pindasoep wordt in Afrika, Azië en Suriname gegeten. Als uitgangspunt wordt hier het recept van de klassieke Indische pindasoep beschreven. Het recept is iets anders dan het Afrikaanse recept of het recept uit Suriname, maar in de kern lijken de recepten erg op elkaar en is daarom bij wijze van willekeur de Indische variant als basisrecept gekozen.

By Coen

Basisrecept venkelsoep

Venkelsoep.com brengt de belangrijkste venkelsoep recepten op één website bij elkaar. Venkel lijkt een soort witte bal, maar eigenlijk zijn het heel veel verschillende bladeren die tot één geheel zijn gegroeid. De bovenkant van de venkel is mooi groen, de onderkant van venkel is wit. Het groen wordt vaak gebruikt ter garnering, als kruid of ter decoratie.

By Coen

Italiaanse venkelsoep met Parmezaanse kaas

Italië is gek op venkelsoep, in dit recept mag dan ook zeker geen Parmezaanse kaas ontbreken om deze venkelsoep nog een extra beetje Italië mee te geven. Parmezaanse kaas is tegenwoordig overal te koop, je kunt het zelf raspen of eventueel een zakje geraspte Parmezaanse kaas kopen.

By Coen

Bruine bonensoep

Wanneer je de keuze hebt gemaakt om lekkere bruine bonensoep klaar te maken dan moet je hier wel even de tijd voor nemen. In totaal duurt het 2 uur en ongeveer 15 minuten voordat de soep klaar is. Het is natuurlijk heerlijk als je dit klaar kunt maken en samen gaat genieten van deze heerlijke soep, zeker in de winter kun je hierdoor lekker opwarmen!

By Coen

Basisrecept bechamelsaus

We verwarmen melk met een aantal smaakmakers. Gebruik ui, laurier, kruidnagel en verse nootmuskaat. Verwarm de melk en maak in de tussentijd een roux. Gelijke delen bloem en boter worden gegaard in een pannetje. Voeg de melk vervolgens toe aan de roux en voorkom klontjes door eerst een klein beetje melk aan de roux toe te voegen en later de rest.

By Coen

Basisrecept wortelsoep met een beetje koriander

De oranje wortel komt van oorsprong uit Nederland. De wortel is in Nederland gekweekt tot er uiteindelijk een oranje wortel ontstond. In de Gouden Eeuw is de wortel vanuit Iran meegenomen en vanuit Nederland ook in de rest van Europa terecht gekomen. De wortel past in heel veel verschillende gerechten en is een puur Nederlands product.

By Coen

Bloemkoolsoep

Heb je zin in bloemkoolsoep? Dan kun je in ruim een half uur heerlijke soep op tafel zetten. Maar dan moet je er natuurlijk wel voor zorgen dat je alles in huis hebt gehaald voor je eigen bloemkoolsoep. Het is toch heerlijk om een romige groentesoep te maken voor koude winteravonden? Je kunt zelf beslissen hoe dik de soep wordt die je gaat maken.

By Coen

Mosterdsoep

Mosterd is een kruidenpasta die vrij scherp van smaak is. In de basis wordt mosterd met mosterdzaden, water, suiker en azijn bereid. De smaak van mosterd wordt soms nog eens extra versterkt door de toevoeging van peper of mierikswortel. Suiker wordt in sommige soorten mosterd door honing vervangen, het is dan ook niet per se een noodzakelijk ingrediënt. Mosterd geeft soep een heerlijk pittige en warme smaak.

By Coen

Franse mosterdsoep met saffraan

Saffraan is een plant waar de gelijknamige specerij uit wordt gewonnen. Saffraan is van oorsprong een Arabisch woord, een woord dat eigenlijk geel betekent. 90% van de productie van saffraan vindt plaats in Iran. Saffraan wordt gebruik in sauzen, desserts en ook in deze Franse mosterdsoep.

By Coen

Champignonsoep

Een champignon is een schimmel en het is een eetbare paddenstoel in Nederland en België. Veel mensen vinden het heerlijk en zij gebruiken ze bij het wokken, maar ook bij de champignonsoep.

By Coen

Eenvoudige champignonsoep

Als je voor de eerste keer champignonsoep klaar gaat maken dan kun je het beste voor de eenvoudige champignonsoep kiezen. Als je het dan eenmaal door hebt kun je er altijd wat lekkers aan toevoegen en variëren, maar eerst maar eens deze lekkere champignonsoep maken! Dus heb je alles in huis en heb je zin in soep? Dan weet je nu wat je kunt doen!

By Coen

Pompoensoep

Pompoensoep is een gerecht om echt even van te genieten. De rijke smaak van de pompoen maakt het mogelijk om veel verschillende soorten bereidingen mee te doen. Het basisrecept van de pompoensoep houden we vrij eenvoudig, op deze manier maak je kennis met de essentie van de pompoen.

By Coen

Pompoensoep met pit

Pompoen is van nature een beetje flauw, in dit gerecht gaan we pompoensoep lekker pittig maken. Een klein beetje rode peper brengt de pompoensoep op smaak en de toevoeging van crème fraîche maakt het geheel iets romiger. Het recept van deze soep is geschikt voor vier personen en kun je binnen het half uur bereiden. De soep doet het goed bij de lunch, als voorgerecht of als maaltijdsoep tijdens het diner.

By Coen

Paprikasoep

Het basisrecept van paprikasoep is relatief eenvoudig te bereiden. In dit recept leer je romige en tegelijk frisse paprikasoep te maken. De soep is gevuld met relatief veel paprika’s, waardoor het een vrij rijke soep is die vol met groente zit. Paprika zit vol met vitamine A en vitamine C, de vitamines zijn super goed voor je weerstand en voor alle tijden van het jaar de ideale keuze voor je gezondheid.

By Coen

Zomerse paprikasoep volgens Jamie Oliver

Zomers genieten met Jamie Oliver? Deze zomerse paprikasoep maak het mogelijk! Jamie Oliver lukt het als geen ander om simpele gerechten smaakvol te bereiden, deze soep van Jamie brengt de smaak van de paprika’s uitstekend naar boven en geeft ook andere ingrediënten een kans.

By Coen

Witlofsoep

Uien in de olie in een 4 - tot 5-quart zware pot koken op matig vuur, roer het af en toe, totdat het verzacht, ongeveer 5 minuten. Voeg knoflook en oregano en kook het, roeren het 2 minuten ongeveer.

By Coen

Indiase wortelsoep

De Indiase keuken is een enorm gevarieerde keuken, omdat India een land is met tal van verschillende culturen en bevolkingsgroepen. De variatie heeft een flinke weerslag op de Indiase keuken en eigenlijk zien we dit terug in alle gerechten die uit deze keuken afkomstig zijn.

By Coen

Goulash soep

Goulash is een Hongaarse soep van vlees en groenten die wordt gekruid met paprika en andere smaakmakers. Het is een populaire maaltijd in heel Europa die al honderden jaren oud is, en veel culturen hebben hun eigen versie van dit heerlijke gerecht sommige dik en stoofpotachtig, andere meer met water.

By Coen

Tomatensoep met kokkels

Ben je op zoek naar een lekker voorgerecht die je voor het avondeten kan serveren? Dan zit je hier goed, want wij hebben speciaal het recept voor lekkere tomatensoep met kokkels voor je op het menu gezet. Deze ingrediënten en de hoeveelheid ervan die in het recept staan is bedoeld voor maximaal vier personen en dat is handig als je met zijn vieren van plan bent om gezellig te gaan eten.

Serveren

Je hebt nu in drie simpele stappen de bereidingswijze gevolgd en zo te zien heb je als het goed is lekkere tomatensoep met kokkels bereidt. Het is dan een goed tijdstip om deze lekkere tomatensoep met kokkels op te dienen en iedereen en de kommen in gelijk porties te verdelen en uit te gaan delen. Dit gaat natuurlijk heerlijk smaken en iedereen zal ervan gaan genieten en dan heb je ook weer iets nieuws geleerd. Tast toe en geniet ervan

By Coen

nl_NLDutch
nl_NLDutch