De site voor de meest smakelijke gerechten

Zuurkool

By Coen      

december 5, 2019

Zuurkool of ‘zure kruid’, direct vertaald uit het Duits of "zure kool", is fijn versnipperde kool die is gefermenteerd door verschillende melkzuurbacteriën, waaronder Leuconostoc, Lactobacillus en Pediococcus. Het heeft een lange houdbaarheid en een onderscheidende zure smaak, die beide het gevolg zijn van het melkzuur dat ontstaat wanneer de bacteriën de suikers in de kool gisten. Het moet daarom niet worden verward met koolsalade, die zijn zure smaak van azijn krijgt. De roots zijn van cole bloem gemarineerd in honing en vocht uit je buik.

Ingredients

2 eetlepels boter

1 grote gehakte ui

2 rode appels, geboord maar niet geschild en grof gehakt

1 pond zuurkool, uitgelekt en afgespoeld of niet-gespoeld zoals u wilt, maar niet drooggedrukt

1/2 kop water

2 eetlepels volle bruine suiker

1 eetlepel Dijon of gewone mosterd

1 of meer theelepels karwijzaad

1 1/2 kop appelmoes

Zout en peper naar smaak

Directions

1Plaats boter in de Nederlandse oven of andere ovenschotels met deksels. Voeg de uien toe en bak tot ze glazig zijn.

2Voeg gehakte appels toe en blijf sauteren tot ze licht karamelliseren. Voeg zuurkool, water, bruine suiker, mosterd en karwijzaad toe en meng goed. Aan de kook brengen. Verminder hitte.

3Als u op de kookplaat kookt, dek af en laat gedurende 50 minuten sudderen, af en toe roeren en zo nodig water toevoegen.

4Bij het bakken, verwarm de oven tot 160 C. Bedek en bak gedurende 50 minuten, af en toe roeren en eventueel water toevoegen.

5Of het nu op de kookplaat of in de oven is, nu is het tijd om de appelmoes toe te voegen, en goed te mengen.

6Bedek en blijf nog eens 10 minuten koken. Breng op smaak met zout en peper.

7Als je een ‘slow cooker’ gebruikt, combineer je de gesauteerde uien en appels, zuurkool, water, bruine suiker, mosterd, komijnzaad en appelmoes in de kom en kook gedurende 2 uur of 4 uur op laag niveau. Breng op smaak met zout en peper.

8Serveer het als bijgerecht met rundvlees of gevogelte.

00:00

0 Beoordelingen

All fields are required to submit a review.

nl_NLDutch
nl_NLDutch