De site voor de meest smakelijke gerechten

Zomerse paprikasoep volgens Jamie Oliver

By Coen    

oktober 11, 2018

Zomers genieten met Jamie Oliver? Deze zomerse paprikasoep maak het mogelijk! Jamie Oliver lukt het als geen ander om simpele gerechten smaakvol te bereiden, deze soep van Jamie brengt de smaak van de paprika’s uitstekend naar boven en geeft ook andere ingrediënten een kans.

Ingredients

Ingrediënten

4 rode paprika’s

4 teentjes knoflook

2 uien

1 rode Spaanse peper

6 eetlepels olijfolie

2 blokjes kippenbouillon

Verse basilicum

3 eetlepels rode wijnazijn

Een have komkommer

1 stengel bleekselderij

Cayennepeper

Directions

Bereidingswijze

1Pel de uien en hak deze grof fijn.

2Pel de teentjes knoflook en pers de knoflook of snijd deze fijn.

3Verwijder het groene gedeelte van de paprika, net als de zaadjes en zaadlijsters. Hak de paprika’s in blokjes.

4Verwijder het groene gedeelte, de zaadjes en de lijsters van de Spaanse peper. Hak de Spaande peper in kleine stukjes fijn.

5Doe nu een scheutje olijfolie in en grote pan en voeg hier de ui, knoflook, paprika en Spaanse peper aan toe. Laat het geheel voor een minuut of 20 op een matig vuur bakken. Roer om de paar minuten door de pan en laat de groente goed door garen.

6De bouillonblokjes mogen apart worden opgelost in een liter kokend water. Is de bouillon klaar? Dan mag dit bij de pan met groente worden geschonken.

7Breng het gehele mengsel aan de kook en laat het voor een minuut of 10 garen met een deksel op de pan.

8Pureer de soep met een blender of gebruik hiervoor een staafmixer. Voeg nu rode wijnazijn en een aantal blaadjes verse basilicum aan de paprikasoep toe.

9Breng de soep op smaak met peper en zoet en laat de soep vanaf nu afkoelen.

10Zet de paprikasoep vervolgens in de koelkast en laat de soep helemaal koud worden.

11Ga je de soep opdienen? Prepareer dan 10 minuten van tevoren de garnering. Schil een komkommer, verwijder de zaadjes en hak de komkommer helemaal fijn.

12Schil de stengel bleekselderij en hak ook deze in hele kleine stukjes fijn.

13Schenk de paprikasoep in vier kommen en schenk er een klein straaltje olijfolie bij, bestrooi de kommen nu met de bleekselderij en komkommer als garnering.

14Maak het af met een heel klein beetje cayennepeper om de soep goed op smaak te brengen.

00:00

0 Beoordelingen

All fields are required to submit a review.

nl_NLDutch
nl_NLDutch