De site voor de meest smakelijke gerechten

Zandkoekjes

By Coen      

augustus 14, 2019

Zandkoekjes zijn heel makkelijk te maken en erg lekker. De naam hebben ze te danken aan de structuur. De ingrediënten die het belangrijkst zijn om het koekje te maken zijn suiker, margarine en bloem door de 3 ingrediënten samen te mengen word het een zandkoekje. Om de ingrediënten te mengen heeft u het volgende nodig. Een kom, een oven en een mixer.

Ingredients

250 gram bloem

Half ei

¼ theelepel zout

185 gram boter (kamertemperatuur)

125 gram witte basterdsuiker

Halve citroen kan geraspt worden.

1 theelepel vanille extract

Bakpoeder ½ theelepel

Bloem voor het werkblad

½ ei losgeklopt

Directions

Recept 1

1Voeg de bloem – de boter – de suiker – het zout – de bakpoeder en de vanillesuiker in de beslagkom.

2Meng deze 6 instanties goed met elkaar tot het een goed verdeeld mengsels ontstaat.

3Verdeel het mengsel over een goed ingevette bakplaat. In ongeveer even grote hoopjes zorg wel voor genoeg afstand want anders bakt het aan elkaar vast.

4Zorg dat de oven aan staat op (hetelucht 150 graden – onder en bovenwarmte 170 graden) zet dan vervolgens de bakplaat in de oven ongeveer 17 minuutjes.

5Haal de koekjes van de bakplaat los en laat ze vervolgens even afkoelen en dan zou ik zeggen eetsmakelijk.

Recept 2

1Doe alle ingrediënten bij elkaar en kneed ze samen tot het een goed samenhangend mengsel (deeg) is.

2Doe vervolgens het deeg in een kom en dan afdekken met plasticfolie en laat het minimaal 1 uur rusten in de koelkast.

3Als het uur bijna voorbij is zet dan de oven aan op 175 graden zodat die goed is voorverwarmt.

4Als je het deeg uit de koelkast haalt kneed het dan nog een paar keer voordat het de oven in gaat dat zorgt er voor dat het makkelijker te rollen is.

5Rol het deeg uit over een goed bebloemd werkblad zorg er voor dat het ongeveer 4 tot 6 millimeter dikte heeft.

6Snijd met een mes de koekjes vormen uit hoe jij ze wilt leg dan jou eigen koekjes vormen op bakplaat met genoeg ruimte ertussen.

7Het deeg dat je over houd even opnieuw kneden en dan weer uit rollen en kan je weer een paar figuurtjes eruit halen.

8Doe ze vervolgens in de oven zo 15 tot 20 minuutjes zorg ervoor dat ze er goed mooi bruin uit zien.

9Als ze uit de oven komen laat ze dan even afkoelen en dan eetsmakelijk.

00:00

0 Beoordelingen

All fields are required to submit a review.

nl_NLDutch
nl_NLDutch