De site voor de meest smakelijke gerechten

Zandkoekjes zonder ei

By Coen      

augustus 24, 2019

Zandkoekjes zijn lekker, ze zijn al helemaal lekker als je je ze zelf maakt. Dus koop gewoon wat minder koekjes in de winkel en begin met het zelf bakken van zandkoekjes. Deze koekjes zijn erg makkelijk en snel klaar met dit simpele recept. Dit koekje heb je binnen een klein half uurtje klaar, dus blijft er zat tijd over om ze op te eten. Het is ook nog eens een vegetarisch koekje wat bereid word zonder ei. Het is dus het koekje voor vegetariërs.

Ingredients

150 gram bloem

1 eetlepel melk

75 gram suiker

100 gram roomboter

Snufje zout

Directions

1Om mee te beginnen doe je de bloem, suiker en zout in een beslagkom en snijd je met een mes de boter in kleine blokjes.

2Kneed hierna het mengsel samen tot alles een stevige, ronde bal word. Je deze eventueel in huishoudfolie in de koelkast op laten stijven.

3Rol hierna het deeg uit tot een lap van ongeveer 1 centimeter dikte.

4Snijd nu met een vormpje of een glas de koekjes uit het deeg en leg deze op een beboterde bakplaat en zorg dat er voldoende ruimte tussen de koekjes zit.

5Verwarm de over op 160°C en schuif de beboterde bakplaat in het midden van de oven en bak de koekjes ca. 20 minuten gaar.

6Als de koekjes lichtbruin van kleur zijn dan zijn ze gaar. Haal dan de koekjes uit de oven en laat ze afkoelen tot ze bijna helemaal koud zijn, maak ze dan los van de bakplaat en laat ze nog even afkoelen zodat ze lekker krokant worden.

7Dan word het opeten! Eet smakelijk!

8Deze koekjes zijn altijd leuk om te versieren, zo kan je er glazuur op doen en andere leuke versieringen om ze zo eventueel nog lekkerder te maken.

00:00

0 Beoordelingen

All fields are required to submit a review.

nl_NLDutch
nl_NLDutch