De site voor de meest smakelijke gerechten

Zandkoekjes recept

By Coen      

september 4, 2019

Er zijn veel soorten zandkoekjes zo kan je nog veel meer recepten vinden en variaties voor je zandkoekjes. Om ze te maken en te versieren is een hele leuke bezigheid voor jou en je gezin of vrienden.

Ingredients

125 gram Blue Band voor koken, bakken en braden roombotersmaak

250 gram bloem + extra voor de werkplaats

75 gram witte basterdsuiker

1 zakje vanillesuiker

1 ei

Extra: huishoudfolie , koekstekers en bakpapier

Directions

1De Blue Band voor koken, bakken en braden met roombotersmaak moet eerst hard worden, dus snijd ze in stukjes en laat ze hard worden in de koelkast.

2Zeef de bloem met een mespunt, zout de basterdsuiker en de vanillesuiker boven de kom.

3Doe nu de margarine erbij en meng snel met een mes het ei erdoorheen.

4Was je handen in koud water zodat je nu met kouden handen het deeg een stevige, gladde bal word.

5Verpak de stevige, gladde bal in huishoudfolie zodat dit nu ca. 30 minuten in de koelkast kan gaan rusten.

6Verwarm vast de oven en leg vast de bakpapier op de bakplaat.

7Leg nu wat bloem op werkplaats en rol dan het deeg met de deegroller uit tot een lap van ongeveer 4 mm dikte.

8Nu kan je met verschillende vormpjes de koekjes uit het deeg snijden zodat je de koekjes op de bakplaat kan leggen.

9Schuif deze als het kan in het midden van de oven. Bak de koekjes in 10 minuten heel lichtbruin (zandkleurig).

10Als de koekjes klaar zijn laat ze dan even afkoelen tot ze bijna koud zijn, haal dan de koekjes los en laat ze krokant worden door ze verder af te laten koelen.

11Als de koekjes eenmaal afgekoeld en krokant zijn kan je de koekjes nog versieren doormiddel van glazuur.

12Dit is leuk om te doen voor de kinderen en de koekjes worden er ook lekkerder door.

00:00

0 Beoordelingen

All fields are required to submit a review.

nl_NLDutch
nl_NLDutch