De site voor de meest smakelijke gerechten

Zalm uit de oven

By Coen      ,

oktober 7, 2019

Serveertips

Je kunt je heerlijke zalm zelfs nog meer verheerlijken door het in een lekker sausje te dippen. Denk hierbij aan een lekker romig sausje, bijvoorbeeld: bieslook, of citroen, cocktail of gewoon de klassieke witte vissaus. Je kunt deze sauzen natuurlijk ook zelf lekker vers maken, maar er zijn hiervan ook een hoop goede recepten te vinden op het internet die je kunt bereiden met alledaagse basisingrediënten. Je kunt de onderkant van de filet ook nog bestrooien met sesamzaadjes of serveren op een bedje rucola. Eventueel met verse sla, of gewoon met een lekkere verse salade. Genoeg combinaties.

Kortom: Een lekker, uniek gerecht voor 2-4 personen die iedere visliefhebber wel eens geprobeerd moet hebben.

Ingredients

Zalmmoot 2x 125 gram

1 Courgette

3 Wortels

Peultjes 200 gram

7 Zongedroogde tomaten

Halve citroen

Oven

Viskruiden

Peper en zout

Directions

1Begin alvast met de oven voor te verwarmen op ongeveer 180 graden en snijd alle groenten (nog niet de citroen) in grove stukken.

2Leg vervolgens twee dubbelgevouwen vellen aluminiumfolie op een platte vlakte.

3Leg hierop nu de gesneden groenten in het midden, gestapeld en iets breder en langer dan het stuk vis.

4Plaats de zalmmoot hier bovenop en bestrooi deze vervolgens met peper en zout.

5Uit het midden van de citroen, snij twee (het liefst dikke) plakken, snij deze dan weer doormidden en leg de plakken op de zalm.

6Zorg dat je, voordat je het pakketje dichtvouwt, dat de zalm al gekruid is, dit brengt de zalm pas echt tot smaak omdat de kruiden zo goed in de zalm kunnen trekken terwijl ze in de oven zitten.

7Vouw tot slot het pakketje dicht maar let goed op dat er geen gaten in het pakketje zitten voordat deze de oven in gaat.

8Is dit wel het geval, kun je er altijd nog een extra verpakking omheen wikkelen, het gaat er uit eindelijk alleen om dat alles op zijn plek blijft, het pakketje haal je er achteraf toch weer vanaf.

9Zodra de oven goed warm is, plaats het pakketje in de voorverwarmde oven, en haal deze er vervolgens na 30 minuten weer uit.

00:00

0 Beoordelingen

All fields are required to submit a review.

nl_NLDutch
nl_NLDutch