De site voor de meest smakelijke gerechten

Worteltaart

By Coen      

december 12, 2018

De oorsprong van worteltaart zijn betwist. Recepten voor worteltaart voorkomen zo vroeg als 1827, in een Franse kookboek gepubliceerd in England.

Ingredients

300 gram boter (ook een beetje voor het extra in vetten)

2 winterpenen (klein gemaakt)

200 gram fijne kristalsuiker

4 eieren

2 mespunten zout

250 gram zelfrijzend bakmeel

2 theelepels kaneel

150 gram blanke rozijnen

150 gram verse roomkaas

150 gram poedersuiker

2 zakjes vanillesuiker

De keukenspullen die nodig zijn bakvormen, bakpapier, sateprikkers

Directions

1De oven verwarm je op ongeveer 175 graden.

2Leg de bakpapieren met vet in de bakvormen.

3De boter in de pan zet je ongeveer met ¾ boter laten smelten.

4Meng de eieren, suiker, boter en wortel daarbij doe je de zout in een kom met een mixer of garde.

5De kaneel klop je erdoor met het bakmeel zeef je het ei-wortelmengel.

6De beslag giet je in de bakvorm en je roert de rozijnen erdoor heen.

7In de oven bak je de worteltaart in ongeveer 45 minuten totdat het gaar of goudbruin eruit ziet.

8Met een satéstokje check je de gaarheid. Als het stokje schoon uit het taart komt dan weet je of die gaar is.

9Als de taart klaar is haal je het uit de oven en laat je het zeker wel 1 uur afkoelen voordat je verder gaat met de taart maken en bereiden.

10De rest van de boter laat je zacht worden en rusten.

11Haal de vanillesuiker, roomkaas en poedersuiker door elkaar met een mixer doe je dit totdat er een gladde glazuur ontstaat.

12Leg de taart op een schaal als je het uit de bakvorm haalt om de glazuur erop te doen.

13Met een spatel strijk de glazuur over de taart uit en het glazuur laat je langs de rand over heen zodat het lekkerder wordt.

14De taart zet je nog 15 minuten in de koelkast waardoor het glazuur hard wordt en lekker wordt.

15Natuurlijk wordt de glazuur niet keihard maar wel wat.

16De taart snij je in 4 stukken of wat jij het beste vindt

00:00

0 Beoordelingen

All fields are required to submit a review.

nl_NLDutch
nl_NLDutch