De site voor de meest smakelijke gerechten

Witte chocolade sinaasappel cheesecake

By Coen      

december 12, 2018

Het recept voor choco sinaasappel cheesecake is niet te overtreffen. Je kan deze gemakkelijk bereiden en het is zó lekker. Deze taart is vooral lekker bij een bakje koffie.

Ingredients

5 eieren

150 gram boter

500 gram monchou

1 eetlepel sinaasappel rasp

3 eetlepels bloem

150 gram kristalsuiker

500 gram koekjes mix

120 gram gesmolten chocolade

1 theelepel vanille extract

1 theelepel sinaasappel extract

Directions

1Zorg ervoor dat alle ingrediënten uit de koelkast en op kamertemperatuur zijn

2Verwarm de oven voor op 160 graden ( kan per oven verschillen)

3Mix de koekjes deeg met 1 ei en 150 gram tot een deeg

4Stop het deeg in de koelkast en laat het deeg ongeveer een uur opstijven in de koelkast

5Vet het bakblik in met boter

6Rol het deeg uit en bekleed de bakblik met het deeg

7Doe het bakblik in de oven en bak de taartbodem ongeveer 12 à 15 minuten

8Mix de Monchou met de kristalsuiker tot een luchtig beslag

9Voeg de overgebleven eieren 1 voor 1 toe

10Vervolgens voeg je 120 gram gesmolten chocolade, vanille extract, 1 theelepel sinaasappel extract en de sinaasappel rasp

11Voeg als laatste de 3 eetlepels bloem toe en mix het beslag tot een goed glad beslag

12Smeer het mengsel over de taartbodem en bak de taart ongeveer 25 à 30 minuten op 180 graden

13Laat de taart afkoelen voordat je hem op eet

00:00

0 Beoordelingen

All fields are required to submit a review.

nl_NLDutch
nl_NLDutch