De site voor de meest smakelijke gerechten

Witte chocolade mouse

By Coen      

september 6, 2019

Mousse van zachte witte chocolade gemaakt met roomkaas voor een ongelooflijk heerlijke traktatie die perfect is voor Valentijnsdag of elke dag! Of je nu Valentijnsdag viert of niet, het is een geweldig excuus om chocolaty-traktaties te maken. Wie is met mij? Het wordt niet veel eenvoudiger dan deze witte chocolademousse. Frambozen en witte chocolade is al een geweldige combinatie en de toevoeging van roomkaas stuurt het gewoon over-the-top. Als je ook van die combinatie houdt, probeer dan deze no-bake mini-frambozen-cheesecake, die waarschijnlijk een van mijn favoriete recepten ooit is. Een reden waarom ik het recept van vandaag zo leuk vind, is dat het geen eieren bevat. Ik heb niets tegen eieren, maar ik eet ze niet rauw.

Ingredients

1/2 kop slagroom

1/2 kop gehakte witte chocolade of witte chocoladeschilfers

4 ons roomkaas

1-3 eetlepels poedersuiker, verdeeld

1/2 theelepel vanille-extract

Snufje zout

Directions

1Klop in een middelgrote mengkom de slagroom op hoge snelheid tot zich stijve pieken vormen. Zet de kom opzij.

2Smelt de witte chocolade voorzichtig in een kleine pan op laag vuur of in stappen van 30 seconden, roer regelmatig, in de magnetron op halve kracht.

3Met behulp van dezelfde kloppers sloeg u de slagroom, sloeg de roomkaas en 1 eetlepel poedersuiker tot het licht en luchtig was.

4Klop de witte chocolade, het vanille-extract en zout op gemiddelde snelheid tot alles goed gemengd is.

5Vouw de slagroom erdoor. Als het niet gemakkelijk te combineren is, kun je de mixer gebruiken om het te verslaan in de allerlaagste instelling, gewoon tot gecombineerd. Niet te verslaan!

6Proef de mousse en als het niet zoet genoeg is, vouw een eetlepel of twee poedersuiker in tot de mousse zoet genoeg is voor jouw smaak.

7Serveer onmiddellijk of koel 1-2 uur voor een stevigere versie.

8Koel resten voor maximaal 2 dagen.

00:00

0 Beoordelingen

All fields are required to submit a review.

nl_NLDutch
nl_NLDutch