De site voor de meest smakelijke gerechten

Witte chocolade desert

By Coen  

december 4, 2019

Ingredients

Ingrediënten

bloem voor afstoffen.

3 eetlepels basterdsuiker, plus extra voor het serveren.

350g bladerdeeg.

300 ml dubbele crème.

1 vanillestokje.

600 g aardbeien.

kleine bos basilicum, bladeren geplukt, met een paar van de kleinere blaadjes links voor de salade.

schil ½ citroen.

50g witte chocolade van goede kwaliteit.

Directions

1Instructies:

2Verwarm de oven op 200C / 180C ventilator / gas. 6. Op een licht met bloem bestrooid oppervlak verspreid met een beetje suiker, rol het deeg uit tot een rechthoek die iets groter is dan 28 x 30 cm. Bekleed een grote bakplaat met bakpapier en strooi er meer suiker over. Gebruik de deegroller om het deeg op het bakpapier te tillen.

3Verspreid meer basterdsuiker over het deeg en bedek met een ander vel bakpapier. Leg een tweede zware bakplaat (of een bakplaat met een lege keramische ovenschaal afgewezen als de jouwe niet zwaar is) bovenop en bak gedurende 25-30 minuten tot het deeg goudbruin en knapperig is en zet het opzij om af te koelen.

4Om de vulling te maken, voeg je de room in een kom met 3 eetlepels suiker en de vanillezaden. Klop zachtjes tot de room net zijn vorm behoudt en opzij zet. Romp en kwart de aardbeien en leg een paar apart voor de salade, en snijd de rest in 3 of 4 brokjes. Snipper de basilicum fijn, vouw de room door met de fijngehakte aardbeien en de citroenschil en laat het afkoelen tot het nodig is.

5Wanneer het deeg is afgekoeld, trim je de randen volledig om een nette rechthoek van 28 x 30 cm te vormen. Snijd in 3 gelijke rechthoeken om ze precies dezelfde maat te krijgen, knip ze en leg ze dan op de rest van het deeg en gebruik het als een gids voor de volgende rechthoek en herhaal het dan.

6Om de millefeuille te vormen, leg je een rechthoek van gebak neer, en voeg je de helft van de room en de aardbeimix toe en vlak je af met de achterkant van een lepel. Plaats de tweede bladerlaag op de bovenkant en druk voorzichtig naar beneden. Rasp meer dan de helft van de witte chocolade en bedek met de overgebleven crème-mix. Leg de laatste laag deeg erop en druk zachtjes aan zodat de vulling pas over de randen begint te bobbelen.

7Gebruik een paletmes om de vulling langs de zijkanten glad te maken, zodat deze gelijk ligt met de randen van het deeg en eventuele openingen vult. Voeg een vegen van vulling toe over de gesneden randen van het deeg om de geraspte chocolade te laten kleven. Rasp chocolade erover. De gemakkelijkste manier om geraspte chocolade aan de zijkanten te laten kleven, is om het met een paletmes te helpen. Meng de gereserveerde aardbeien en de kleine basilicumbladeren om een eenvoudige salade te maken.

8Dien de millefeuille voorzichtig in 6 gelijke stukken. Terwijl je snijdt, houd je de millefeuille bij elkaar door een vinger aan weerszijden van het mes te plaatsen. Plaats een stukje millefeuille aan de zijkant van elke plaat. Schep een kleine hoeveelheid aardbeien salade aan de andere kant van de plaat en serveer. Eetsmakkelijk!

00:00

0 Beoordelingen

All fields are required to submit a review.

nl_NLDutch
nl_NLDutch