De site voor de meest smakelijke gerechten

Vitello Tonato Saus

By Coen      

april 12, 2019

Een goede Vitello Tonato saus maak je door geduld en aandacht te besteden alleen dan krijg de lekkerste saus! Laten we snel beginnen.

Ingredients

1 stuk kalfsvlees (filet) van 600 gr

1 theelepel extra vergine olijfolie

1 wortel, fijn gesneden

1 stengel selderij, fijngesneden

1 ui, fijngesneden

3 laurierbladeren

1 takje rozemarijn

1 liter runderbouillon

1 glas droge witte wijn

2 hardgekookte eieren

3 blikjes tonijn, afgegoten

2 eetlepels afgespoelde kappertjes

Directions

1Verhit de olijfolie in een stoofpan en bak vervolgens het vlees aan alle kanten goed bruin.

2Voeg daarna de wortel,selderij,ui,laurierbladeren en rozemarijn toe.

3Roer het goed en voeg naar een paar minuten wat bouillon toe.

4Zet een deksel erop en kook het 2 uur lang op een laag vuurtje.

5Wanneer je dit doet voeg dan af en toe bouillon toe.

6Wanneer je tegen het einde bent van de 2 uur lang koken voeg je er wat wijn toe.

7Meng nu in een keukenmachine de eieren, tonijn en wat van de bouillon uit de pan.

8Snijd het kalfsvlees in mooie gelijke plakken, leg het daarna op een serveerschaal en schenk daar tonijnsaus over het vlees.

9Serveer het koud of op kamertemperatuur.

00:00

0 Beoordelingen

All fields are required to submit a review.

nl_NLDutch
nl_NLDutch