De site voor de meest smakelijke gerechten

Vietnamese loempia’s

By Coen      

augustus 31, 2019

Combineer de ingrediënten van de pinda saus. Meng het kort en laat het vervolgens 30 seconden in de magnetron. Meng het opnieuw tot het glad is. Zet het apart om af te koelen. Pas het zuur aan met azijn, zout en peper naar smaak. De dikte kan worden aangepast met eenmaal afgekoelde melk of water. Leg de vermicelli-noedels in een kom en dek het af met warm water gedurende 2 minuten, laat het uitlekken (of volg de instructies op het pakje). Pel de garnalen, snijd ze in de lengte doormidde

Ingredients

Voorbereidingstijd: 20 minuten

Dit recept is voor 7 personen

7 - 14 vellen rijstpapier (22 cm)

11 kleine gekookte garnalen (ongeveer 12 cm lang, gepeld inclusief de kop)

50 g gedroogde vermicelli noedels

7 slabladeren - gebruik een slag met zachte bladeren, met botersla

14 muntblaadjes

1 kop taugé

Vietnamese pinda saus

1 eetlepel pindakaas, bij voorkeur glad (knapperig is ook goed)

2 eetlepels Hoisinsaus

1 1/2 eetlepel witte azijn (of limoensap)

1/3 kop melk

1 teentje knoflook, gehakt

1/2 theelepel gemalen chili, samba Oelak of andere chili pasta, pas het naar smaak aan.

Directions

1Combineer de ingrediënten van de pinda saus. Meng het kort en laat het vervolgens 30 seconden in de magnetron. Meng het opnieuw tot het glad is. Zet het apart om af te koelen. Pas het zuur aan met azijn, zout en peper naar smaak. De dikte kan worden aangepast met eenmaal afgekoelde melk of water.

2Leg de vermicelli-noedels in een kom en dek het af met warm water gedurende 2 minuten, laat het uitlekken (of volg de instructies op het pakje).

3Pel de garnalen, snijd ze in de lengte doormidden.

4Verwijder de knapperige kern van de slablaadjes.

5Plaats wat vermicelli-noedels en taugé in een slablad en rol het dan op, met de garenzijde naar beneden. Herhaal het.

6Vul een grote kom met warm water. De kom hoeft niet groot genoeg te zijn om het hele rijstpapier in één keer te passen.

7Plaats twee rijstpapieren bij elkaar. Merk op welke kant de gladde kant is, dit hoort de buitenzijde van de loempia te zijn. Dompel de rijstpapieren in het water (beide tegelijk) gedurende 2 seconden. Als je kom niet groot genoeg is om het hele rijstpapier in één keer te passen, is dat prima, draai hem gewoon en tel 2 seconden voor elke sectie die je in het water dompelt.

8Plak beide rijstpapieren aan elkaar op een bord of de toonbank met de zachte kant naar beneden.

9Plaats op het bovenste gedeelte van het rijstpapier 3 garnalen met een muntblad ertussen, zoals op de onderstaande foto.

10Plaats de slabundel met de kant van de naad naar beneden in het midden van het rijstpapier.

11Vouw de linker- en rechter randen van het rijstpapier naar binnen, begin dan vanaf de onderkant en rol deze op om de slabundel te bedekken. Blijf dan stevig doorrollen. Het rijstpapier is dan plakkerig, het zal zichzelf afsluiten.

12Als je de ingrediënten op het rijstpapier hebt geplaatst, zien je rollen rijstpapier er mooi uit met de garnalen en muntblaadjes op de gladde zijde van de rol en de naad aan de zijkant of onderkant van de rol.

13Serveer onmiddellijk met de pinda-saus.

14Vietnamese rijstpapierrollen zijn ongelooflijk fris en gezond. De Vietnamese pinda saus die dit begeleidt is sensationeel en volledig verslavend!

00:00

0 Beoordelingen

All fields are required to submit a review.

nl_NLDutch
nl_NLDutch