De site voor de meest smakelijke gerechten

Vegetarische Thaise soep met ei

By Coen    

oktober 11, 2018

Zoek je een voedzame vegetarische soep die ook nog eens lekker smaakt? Kies dan voor deze vegetarische Thaise soep met ei ontdek hoe lekker de Thaise keuken kan zijn. De soep bestaat onder andere uit winterwortel, sojasaus, paksoi, koriander en uiteraard mag rode peper niet in Thaise soep ontbreken. De soep is in korte tijd te bereiden, neem er dan ook rustig de tijd voor! Eventueel kun je zelf groentebouillon voor deze Thaise soep maken, maar dit is vrij tijdrovend en de meeste mensen kiezen dan ook liever voor groentebouillonblokjes.

Ingredients

Verse koriander of basilicum

Een losgeklopt ei

Een halve rode peper

Een halve theelepel suiker

2 eetlepels sojasaus

Paksoi

Zonnebloemolie

2 groentebouillonblokjes

1 grote wortel

De ingrediënten voor deze Thaise soep zijn niet in iedere supermarkt te verkrijgen. Bezoek een groenteboer of toko in de buurt om alle ingrediënten voor deze soep te kopen.

Directions

1Verwarm de zonnebloemolie in een pannetje en pak in deze pan een heel dun omelet met losgeklopt ei.

2Wacht tot het ei gestold is en haal het dan al uit de pan. Het omelet mag je eerst laten afkoelen en vervolgens in reepjes snijden.

3Kook 1 liter water en voeg hier de bouillonblokjes en blokjes wortel aan toe. Zorg dat het geheel blijft koken en ga vervolgens naar de volgende stap.

4Snijd paksoi in reepjes en voeg het aan de bouillon met blokjes wortel toe.

5Laat het geheel voor een minuut of 5 koken.

6Voeg suiker en sojasaus toe.

7Halveer de rode peper en verwijder de zaadjes en zaadlijsten. Snijd de rode peper in kleine stukjes en voeg deze stukjes aan de soep toe.

8De soep is nu bijna klaar!

9Je mag de bouillon in kommen schenken.

10Voeg koriander of basilicum aan de soep toe verdeel de stukjes omelet over de kommen met soep.

11Eventueel kun je noedels aan de soep toevoegen of een broodje bij de soep eten. Om de soep Thais te laten is het echter beter om de soep zo te laten zoals deze is. Eet hem als lunch of als voorgerecht bij een Thais diner.

00:00

0 Beoordelingen

All fields are required to submit a review.

nl_NLDutch
nl_NLDutch