De site voor de meest smakelijke gerechten

Vegetarische Hamburger

By Coen    

november 30, 2019

Waarom maak je een vegetarische hamburger?
Je maakt een vegetarische hamburger omdat je de hamburger-ervaring wilt zonder het vlees. Het heeft een stevige, vlezige textuur die het vuur en de rook van de grill overneemt, maar is voldoende aanpasbaar om binnen op uw fornuis te koken. De vijand van een vegetarische hamburger is papperigheid, die voortkomt uit een hoog vochtgehalte. Om dat tegen te gaan, worden de zeer waterige ingrediënten - champignons, tofu, bonen en bieten – geroosterd om ze enigszins te dehydrateren en hun smaken te intensiveren. Ja, de ingrediëntenlijst hier is lang. Je hebt een divers lot nodig om een goede vegetarische burger te maken en elk ingrediënten voegt iets toe in termen van smaak en/of textuur. Garneer dit zoals je wilt, en vergeet niet om de broodjes te roosteren.

Ingredients

Ingrediënten

4 gr extra stevige tofu, uitgelekt

Olijfolie

220 gr cremini-paddenstoelen, getrimd en in plakjes gesneden

1 theelepel zout

Zwarte peper

425 gr bruine bonen

1 middelgrote biet, geschild en grof geraspt

1 kopje amandelen of cashewnoten

1/3 kopje panko broodkruimels

60 gr Cotija kaas of queso blanco, verkruimeld of geraspt ( ongeveer ½ kop)

2 grote eieren

2 eetlepels mayonaise

2 lente-uitjes, in plakjes

3 knoflookteentjes, fijngehakt

¾ theelepel dulce pimentón of zoete gerookte paprika

110 gram tempeh, verkruimeld

½ kopje gekookte bruine rijst

Directions

Bereiding

1Verwarm de oven op 425°C.

2Snij de tofu in halve cm dikke plakken en dep ze droog met wat keukenpapier.

3Leg tofu op de ene helft van een omrande bakplaat: borstel beide kanten met olie.

4Verspreid de champignons op de andere helft van de bakplaat: meng met 2 eetlepels olie, zout en peper en smeer het mengsel in één laag.

5Breng beide bakplaten over naar de oven.

6Rooster bietenmengsel, af en toe draaien, totdat de bonen beginnen te splitsen en de bieten nu zacht en goudbruin zijn, ongeveer 15 minuten.

7Rooster de champignons en tofu goudbruin en het grootste deel van de vloeistof is verdampt, ongeveer 25 minuten. Laat alles afkoelen.

8Plaats de moeren in een keukenmachine en pulseer tot ze grof gemalen zijn.

9Voeg afgekoeld bonenbietenmengsel, champignons, tofu, panko, kaas, eieren, mayonaise, lente-ui, knoflook, piment en 1 theelepel zout toe.

10Puls tot ingrediënten gewoon worden gecombineerd.

11Puls in tempeh en rijst, maar niet overmatig.

12Je wilt kleine stukjes, geen glad mengsel.

13Schep het mengsel in een kom en laat het minimaal 2 uur of maximaal 5 dagen afkoelen (je kunt ook de hamburgermix invriezen).

14Als je klaar bent om de hamburgers te maken, verdeel je het mengsel in 6 gelijke porties en maak van elk deel een pasteitje van ongeveer 2,5 cm dik.

15Keer terug naar de koelkast tot vlak voor het grillen.

16Ze grillen beter als ze koud beginnen.

17Verwarm de grill.

18Kook de burgers op een laag vuur tot ze aan beide kanten verkoold zijn en stevig zijn wanneer je erop drukt, 4 tot 6 minuten per kant.

19Als ze beginnen te branden voordat ze hard worden, verplaats ze dan naar de zijkanten van de grill om het koken op indirecte temperatuur te beëindigen.

20Als alternatief kunt u deze op een grillpan of in een koekenpan op laag vuur koken

00:00

0 Beoordelingen

All fields are required to submit a review.

nl_NLDutch
nl_NLDutch