De site voor de meest smakelijke gerechten

Tomatensoep met kokkels

By Coen      

december 9, 2019

Ben je op zoek naar een lekker voorgerecht die je voor het avondeten kan serveren? Dan zit je hier goed, want wij hebben speciaal het recept voor lekkere tomatensoep met kokkels voor je op het menu gezet. Deze ingrediënten en de hoeveelheid ervan die in het recept staan is bedoeld voor maximaal vier personen en dat is handig als je met zijn vieren van plan bent om gezellig te gaan eten.

Serveren

Je hebt nu in drie simpele stappen de bereidingswijze gevolgd en zo te zien heb je als het goed is lekkere tomatensoep met kokkels bereidt. Het is dan een goed tijdstip om deze lekkere tomatensoep met kokkels op te dienen en iedereen en de kommen in gelijk porties te verdelen en uit te gaan delen. Dit gaat natuurlijk heerlijk smaken en iedereen zal ervan gaan genieten en dan heb je ook weer iets nieuws geleerd. Tast toe en geniet ervan

Ingredients

3 stuks ansjovisfilets

2 eetlepels olijfolie

1 liter visbouillon die gekookt is

500 gram tomaten die gepeld zijn en in plakken

2 eetlepels kappertjes

3 eetlepels peterselie die fijngehakt is

3 deciliter kokkels die gekookt zijn

4 sneetjes brood die geroosterd is

Directions

1Nu je alle ingrediënten hebt gehaald uit de supermarkt en/of de visboer kan je gaan beginnen met het stappenplan te lezen en de stappen te volgen om de lekkere tomatensoep met kokkels te maken. Hieronder vind je het stappenplan.

2Je gaat beginnen met het drukken van de ansjovisfilet in een schaal en dit doe je samen met de olie en de knoflook totdat je een soort van pasta krijgt. Roer voorzichtig erdoor heen en ondertussen voeg je met beleid de tomaten, peterselie, kappertjes en de bouillon toe en de voor de rest breng je dit op smaak met een beetje zout en peper.

3Zet vervolgens afgedekt voor ongeveer 10 minuten lang in de magnetron en die zet je dan op de stand die het hoogst gaat zodat de soep aan de kook kan gaan, stop dit totdat het aan de kook is.

4Zorg ervoor dat je af en toe het met beleid gaat omroeren en pas op dat de tomaten niet kapot gaan, want dat is niet de bedoeling. Daarna kan je de kokkels eraan toevoegen en zet je de magnetron weer op de hoogste stand voor een kleine 3 minuten.

00:00

0 Beoordelingen

All fields are required to submit a review.

nl_NLDutch
nl_NLDutch