De site voor de meest smakelijke gerechten

Tom Kha Kai

By Coen      

oktober 1, 2019

Tom Kha kai hai - het beste en Gemakkelijkste recept voor Thaise kokosnoot kippensoep met kip, champignons en kokosmelk. 20 minuten en beter dan restauarant's. Tom Kha kai is heel gemakkelijk thuis te maken. Het vraagt om eenvoudige ingrediënten van kip, kokosmelk, champignons. Je hebt ook citroengras, galangal en Thaise pepers nodig om de unieke smaken naar voren te brengen. Het kookproces is vrij eenvoudig en in 20 minuten heb je een pot romige, aromatische, zure, hartige en overheerlijke soep. Galangal is het belangrijkste ingrediënt in het recept omdat de naam letterlijk galangal kip betekent. Je kunt het vers of bevroren kopen in Aziatische winkels. Dit Tom Kha kai-recept, aangepast van mijn favoriete Thaise kookboek: Thai Cooking Made Easy. Gelukkig koken!

Ingredients

Recept Tom Khai Kai (Thai Coconut Chicken Soup)

8 ons kip zonder been en zonder vel (borst of dijen, in repen of dunne stukjes gesneden)

20 ingeblikte strozwammen

1 1/2 kopjes kokosmelk

1 kop water

1 stengel citroengras (gesneden in 3-inch lengtes en bonsde)

6 kaffir limoenblaadjes (licht gekneusd om de smaak vrij te maken)

6 sneetjes galangal

8 bird's eye chilies (licht bons)

3 eetlepel vissaus

2 1/2 eetlepels limoensap (of naar smaak)

1 eetlepel gehakte koriander

Tom Kha Kai

2 theelepels olie

1 1/2 eetlepel Thaise rode kerriepasta is ook te vinden op Aziatische markten

3 kopjes sterke kippenbouillon

3 kopjes ongezoete kokosmelk

1 grote stengel van citroengras bijgesneden en in stukken van 2 inch gesneden

6 dunne plakjes verse laos of gember

2 Thaise chilipepertjes in dunne plakjes gesneden (gebruik minder als je dat liever hebt minder pittig)

3 eetlepels vers limoensap

2 eetlepels Aziatische vissaus

1 lb kipfilet gesneden in dunne reepjes

1 kop witte knop champignons dun gesneden

1/4 kopje verse basilicumblaadjes bij voorkeur Thaise basilicum als je het hebt, in dunne plakjes gesneden

Cilantro of basilicumbladeren voor garnering

Directions

Recept 1

1Voeg water, citroengras, laos, chilipepers, kaffir-limoenblaadjes in een pot en breng het aan de kook.

2Voeg stampaddestoelen en kip toe en kook het op een matig vuur gedurende enkele minuten of tot de kip gaar is.

3Voeg kokosmelk toe en kook nog een paar minuten.

4Zet het vuur uit en voeg naar eigen smaak limoensap en vissaus toe.

5Voeg gehakte koriander toe voor het serveren.

Recept 2

1Verwarm de olie in een soeppan op middelhoog vuur.

2Voeg de currypasta toe, roer tot het geurig is.

3Voeg de kippenbouillon, kokosmelk, citroengras, gember, pepers, limoensap en vissaus toe en laat dit ongeveer 5 minuten sudderen.

4Voeg de kippenreepjes toe en laat 15 minuten sudderen.

5Voeg de champignons en de basilicum met 1/4 kop toe en laat nog 5 minuten sudderen.

6Voeg indien nodig zout naar smaak toe.

7Verwijder citroengras en gember en serveer onmiddellijk, gegarneerd met verse basilicumblaadjes of koriander.

00:00

0 Beoordelingen

All fields are required to submit a review.

nl_NLDutch
nl_NLDutch