De site voor de meest smakelijke gerechten

Tiramisu

By Coen    

februari 12, 2020

Tiramisu, het heerlijke dessert die iedereen wel kent komt oorspronkelijk uit het prachtige land Italië. De naam tiramisu heeft de letterlijke betekenis "trek mij omhoog", dat ook wel betekent " maak mij blij". De verrukkelijk tiramisu wordt dus vaak gegeven aan mensen die aan het herstellen zijn van het ziek zijn. Hiermee willen ze de herstellende zieken steunen, opvrolijken en laten weten dat ze sterk zijn en dat het helemaal goed komt. Het dessert tiramisu is een modern gerecht. Het dessert tiramisu is in de Italiaanse kookboeken en woordenboeken pas sinds 1980 gezet. Waar de tiramisu precies in Italië vandaan komt is niet duidelijk, maar men denkt dat het waarschijnlijk in de regio Veneto of de regio Friuli-Venezia Giulia vandaan komt.

Ingredients

kopje koffie

8 eetlepels marsalawijn of ameretto

500 gr mascarpone

20 gr suiker

4 eieren

snufje zout

een pak lange vingers

cacaopoeder

grote vierkante schaal

Directions

1Je begint eerst met het zetten van een kopje koffie en meng het vervolgens met de marslawijn of ameretto.

2Je kunt er natuurlijk zelfs voor kiezen of je er alcohol bij doet of niet, zonder is het natuurlijk ook lekker!

3Het volgende dat gedaan moet worden is het splitsen van de eieren. Bewaarde dooiers en de eiwitten in een aparte schaaltje of kom.

4Wat belangrijk is, is dat de mixer en kom vet vrij zijn. Dat doe je door de mixer en kom te vegen met een keukenpapiertje met citroensap.

5Doe een snufje zout bij de kom met eiwitten en klop het goed stijf met de mixer of keukenmachine.

6Hoe weet je of de eiwitten stijf zijn? Leuk trucje! Als je de kom met de geklopte eiwitten op zijn kop houdt en het loopt er niet uit dan zijn de eiwitten stijf.

7Vervolgens klop je de dooiers met de 20 gram suiker tot het een romige mengsel wordt. Daarna roer je dit door met de mascarpone.

8Is de crème glad? Mix voorzichtig de geklopte eiwitten met de crème.

9Neem je schaal en bedek de eerste laag met de lange vingers (de suikerlaag van de lange vingers richten naar boven).

10Gebruik de helft van de koffie en besprenkel de lange vingers.

11Vervolgens neem je de helft van de crème en verdeel je die over de lange vingers.

12Daarna herhaal je weer wat je bij de eerste laag hebt gedaan, dus lange vingers besprenkel die weer met de overgebleven koffie en verdeel je de overige crème over de lange vingers.

13Tot slot zeef je een dikke laag ( niet te veel) cacaopoeder over de tiramisu. Met behulp van plasticfolie dek je de tiramisu af en laat je het voor minstens 3 uur in de koelkasten koelen.

00:00

0 Beoordelingen

All fields are required to submit a review.

nl_NLDutch
nl_NLDutch