De site voor de meest smakelijke gerechten

Surinaamse roti

By Coen      

december 2, 2019

Ingredients

-Ingrediënten Surinaamse roti.

1 kg tarwemeel.

Ongeveer 750 ml lauw water.

2 eetlepels zonnebloemolie.

1 theelepel bakpoeder.

1 theelepel bakpoeder.

Ingrediënten vullen.

Kipfilet van 800 gram.

2 uien.

3 teentjes knoflook.

2 eetlepels gram masala.

2 theelepels tomatenpuree.

2 kopjes water.

1,5 groentebouillonblokjes.

4 eetlepels zonnebloemolie.

400 gram bonen / slangenbonen.

6 grote aardappelen.

6 eieren.

vers gemalen zwarte of witte peper.

Directions

Het maken van Surinaamse roti - 50 minuten.

1Voordat we de vulling gaan maken, laten we eerst zelfgemaakte Surinaamse roti maken.

2Je kunt deze stap natuurlijk overslaan door in de winkel gekochte Surinaamse roti te kopen.

3Als dit het geval is, gaat u verder met de volgende stap.

4Het volgende recept is voldoende voor ongeveer 15 tot 20 roti, je kunt ze gemakkelijk invriezen!

5Voeg 500 gram tarwebloem in een grote kom en maak een ring met een donut in het midden.

6Voeg bakpoeder, bakpoeder, zonnebloemolie en lauw water in het midden toe.

7Meng alles met de hand, het moet heel plakkerig zijn!

8Kneed ongeveer 5 tot 10 minuten, blijf het resterende tarwebloem toevoegen tot het deeg glad en elastisch is.

9Bedek de kom met wat plastic folie (of aluminiumfolie) en laat het ongeveer 30 minuten rijzen.

10Zet de kom ergens op kamertemperatuur en laat de bacteriën hun gang gaan!

Nadat het deeg is opgestaan

1Vormt u 15 tot 20 kogels van het deeg.

2Maak ze ongeveer even groot als een groot ei.

3Flatteer elke deegbal met een deegroller.

4Bestuif uw werkgebied licht voordat u ze gaat rollen.

5Herhaal deze stap voor elke roti.

6Verwarm de roti pan (of grote pan) op hoog vuur en bak de roti.

7Smeer de bovenkant licht in met wat zonnebloemolie en draai hem dan om.

8Laag opnieuw en keer om, herhaal dit 3 keer of tot het mooi bruin is.

9De vulling voorbereiden.

10Snijd de kipfilet in hapklare stukjes.

11Het zal langer duren om te koken als je ze in grotere stukken snijdt, plus het is makkelijker om te eten als je ze een beetje kleiner snijdt.

12Doe de aardappelen in vrij grote blokjes.

13Snel dobbel de uien en zet apart.

14Spoel de slangenbonen of de lange bonen en snij de opgedroogde uiteinden af.

De kip masala bereiden.

1Voeg ongeveer 4 eetlepels zonnebloemolie toe aan de grote pan.

2Zet op middelhoog vuur en sauteer ongeveer 2/3 van de in blokjes gesneden uien.

3Druk 2 teentjes knoflook en voeg het toe aan de pan.

4Voeg als het geglazuurd is 1 eetlepel tomatenpuree en 1 eetlepel garam masala toe.

5Roer en laat nog een minuut bakken.

6Voeg de stukjes kip na een minuut of twee toe aan de pot, voeg vers gemalen zout en peper toe.

7Roer af en toe de kip, let op dat deze niet verbrandt.

8Als de kipblokjes lekker gaar zijn, voeg je 1 kopje water en 1 bouillonblokje toe.

9Meestal verkruimelen we groentebouillonblokjes voordat het aan een gerecht wordt toegevoegd.

10Plaats het deksel op de pan en laat ongeveer 5 minuten op laag vuur stomen en voeg dan een halve kop water toe.

11De kip masala is klaar na een minuut of 30, afhankelijk van hoe groot je de brokken hebt gesneden.

12Als je merkt dat het gerecht niet zoveel sap / jus bevat, voeg dan meer water en smaak toe om te zien of het nog zout genoeg is.

13Bereid de aardappelen ondertussen voor.

00:00

0 Beoordelingen

All fields are required to submit a review.

nl_NLDutch
nl_NLDutch