De site voor de meest smakelijke gerechten

Stroopwafeltaart

By Coen      

december 12, 2018

Een klassieke Nederlandse snack? En nu ook in de vorm van een taart? Dit recept voor om een stroopwafel taart te bereiden is heerlijk. Gemakkelijk en snel en lekker voor elk.

Ingredients

600 gram monchou

50 gram witte basterd suiker

3 pakken stroopwafels

2 zakjes klop fix

2 zakjes vanillesuiker

2 eetlepels kaneel

500 ml slagroom

Directions

1Zorg dat de monchou op kamertemperatuur is

2Hak 2 van de 3 pakken stroopwafels in kleine stukjes

3Doe de helft van stukjes in een steelpan en verwarm ze op een laag vuurtje en schep de stukjes goed door totdat de stroop zacht word

4Vet een bakblik in met boter en leg de stukjes warme stroopwafel in het bakblik

5Zet het bakblik even in de koelkast zodat de stukjes stroopwafel kunnen afkoelen

6Mix de slagroom met de klop fix en klop dit mengsel stijf

7Klop in een andere kom de basterdsuiker, kaneel, vanillesuiker en de monchou door elkaar

8Voeg nu de slagroom en de monchou mix in dezelfde kom en roer het door elkaar tot het een gladde massa is

9Haal het bakblik uit de koelkast en schep de helft van het monchou mengsel erop

10Vervolgens leg je de overgebleven stroopwafel stukjes op de laag mon chou

11Op de laag stroopwafel komt de volgende laag monchou en laat de taart nu even opstijven

12Als laatste versier je de taart met het laatste pak stroopwafels

00:00

0 Beoordelingen

All fields are required to submit a review.

nl_NLDutch
nl_NLDutch