De site voor de meest smakelijke gerechten

Stoofpeertjes

By Coen

oktober 20, 2018

Als je de stoofpeertjes klaar gaat maken, dan heb je een aantal ingrediënten nodig. Deze hebben we voor je op een rijtje gezet en daaronder vind je stapsgewijs hoe je de stoofpeertjes kunt bereiden.

Ingredients

1 citroen (schoongeboend)

1 kg stoofpeertjes

250 ml soepele rode wijn

75 ml suiker

1 kaneelstokje (zakje 20 g)

4 kruidnagels (optioneel)

1 laurierblaadje (optioneel)

Directions

1Je snijdt met een scherp mesje of dunschiller drie reepjes gele schil van de citroen af.

2Je schilt de peertjes met een scherp mesje of dunschiller.

3Let goed op want je moet de steeltjes eraan laten zitten!

4Je doet nu de stoofperen in een ruime pan en daar voeg je wijn aan toe.

5Dan vul je dit aan met water totdat de peertjes net onder het water staan.

6Dan voeg je de citroenreepjes toe, net als de suiker en het kaneelstokje. Breng nu het geheel aan de kook. Je kunt er nu de kruidnagels en laurier aan toevoegen wanneer je dit wilt voor de smaak.

7Je moet nu alles een uur laten stoven op laag vuur.

8Je kunt het gerecht vervolgens koud of warm serveren, net wat je zelf lekker vindt.

00:00

0 Beoordelingen

All fields are required to submit a review.

nl_NLDutch
nl_NLDutch