De site voor de meest smakelijke gerechten

Stamppot spruitjes met worst

By Coen      

december 12, 2018

Er zijn diverse avondmaaltijden waar je uit kan kiezen om te gaan bereiden. Het is soms maar al te lastig om elke avond precies te weten wat je wilt gaan bereiden. Wij hebben daarom een lekker recept voor je klaar staan die je kan gaan bereiden voor het avondeten. Dit recept is voor stamppot met spruitjes met worst. Deze lekkere avondmaaltijd is voor vier personen en de tijd die je er nodig voor gaat hebben duurt in totaal 30 minuten.

Ingredients

500 gram spruitjes

1 kilo aardappeltjes (kruimelig)

40 gram roomboter

4 worstjes

1 eetlepel mosterd

Een halve eetlepel basterdsuiker (bruin)

1 ui

1 Elstar appel

125 gram spekreepjes (gerookte)

Een half bosje

Directions

1Je brengt een pan met water erin aan de kook met wat zout. Voeg vervolgens de aardappels toe waarna je ze voor 20 minuten gaar kookt. Giet ze daarna af waarna je ze droog gaat stomen en laat ze even afkoelen.

2Ondertussen verwarm je in de koekenpan roomboter. Voeg vervolgens de worst toe waarna je deze voor 4 minuten gaat braden. Voeg wat water toe en laat dit pruttelen op rustig vuur waarna jus ontstaat. Breng dit op smaak met suiker en mosterd.

3Je spoelt de spruitjes af. Met behulp van de staafmixer mix je de spruitjes tot kleine stukjes. Pel de ui waarna je deze gaat snipperen. Je raspt de appel.

4Je gaat de koekenpan verwarmen waarna je de spekjes erin doet voor 2 minuten ze lekker knapperig zijn. Voeg vervolgens de spruitjes met de appel en ui toe en bak dit alles voor ongeveer 5 minuten lang. Blus het af met wat water. Laat het doorpruttelen zodat bijna alle vocht wordt verdampt.

5Voeg daarna het mengsel van de spruitjes eraan toe waarna je ze gaat stampen totdat je een lekkere stamppot krijgt.

6Pluk vervolgens de peterselie waarna je deze gaat hakken en meng dit door de stamppot. Breng dit op smaak met behulp van zout en peper.

00:00

0 Beoordelingen

All fields are required to submit a review.

nl_NLDutch
nl_NLDutch