De site voor de meest smakelijke gerechten

Spruitjes roerbakken

By Coen  ,     ,

december 12, 2018

Je kunt spruitjes roerbakken. Veel mensen weten dat je spruitjes kunt koken en wokken, maar ook spruitjes roerbakken is een keuze die steeds meer mensen maken. Daarvoor kun je de spruitjes roerbakken in bijvoorbeeld kerrie olie.

Ingredients

350 g spruitjes

28 g walnoten (zakje à 55 g)

2 el wokolie

2 tl kerriepoeder

1 rode ui

100 ml kraanwater

Directions

1Je halveert de spruiten. Je hakt de walnoten grof.

2Vervolgens verhit je de olie in een wok en roer je de kerriepoeder door de olie.

3Dan schep je de spruiten door de kerrie-olie en roerbak je deze in drie minuten.

4Je snijdt nu de rode ui in reepjes en dan voeg je deze aan het mengsel toe en roerbak je dit nog twee minuten.

5Dan schenk je het water er bij en laat je de spruiten nog 3-4 min. op hoog vuur gaar worden.

6Het beste is het om het vocht te laten verdampen.

7Dan schep je de walnoten door de spruiten en warm je het gerecht al omscheppend nog even door.

8Je kunt het geheel het beste op smaak brengen met (versgemalen) peper en zout.

00:00

0 Beoordelingen

All fields are required to submit a review.

nl_NLDutch
nl_NLDutch