De site voor de meest smakelijke gerechten

Spinaziesoep

By Coen    

oktober 11, 2018

Spinazie is een groente die overal in de wereld kan groeien, behalve in de tropen. Ook kan spinazie het gehele jaar worden geoogst. Hierdoor is spinazie altijd beschikbaar en betaalbaar. Het is dus een verse groente die in elk budget past. Met de toevoeging van een paar ingrediënten kan je gemakkelijk een lekkere soep maken.

  • Cook: 20 mins

Ingredients

Voedingswaarde per 100 gram spinaziesoep

83 kcal

5 gram vet

7 gram koolhydraten

4 gram eiwit

Spinaziesoep bevat relatief weinig koolhydraten, waardoor het geschikt is voor een koolhydraatarm dieet. Het bevat ook weinig vet en belangrijke vitamines. Spinazie is een goede groente, dus een kopje spinaziesoep is een gezonde maaltijd. In tegenstelling tot wat veel mensen denken bevat spinazie niet veel meer ijzer dan anderen groenten, dus als je een ijzerrijk dieet volgt is spinazie misschien niet de beste keuze.

Directions

1Spinaziesoep koken

2Spinaziesoep is eenvoudig te bereiden. Natuurlijk hangt het af van het recept, maar meestal is de soep binnen 20 minuten klaar. De soep wordt meestal als voorgerecht gegeten, maar als je grote porties serveert kan het ook een prima avondmaal zijn. Het is dan wel lekker om er bijvoorbeeld een tosti bij te serveren of een ander klein bijgerecht. Je kan spinaziesoep eenvoudig een dag bewaren in de koelkast, waardoor het een ideaal gerecht is om van te voren te maken. Als je de soep eenmaal hebt gekookt laat je de pan afkoelen in een bak met koud water. Vervolgens bewaar je hem afgedekt in de koelkast. De volgende dag hoef je hem dan alleen om te warmen en je kan gelijk aan tafel.

00:00

0 Beoordelingen

All fields are required to submit a review.

nl_NLDutch
nl_NLDutch