De site voor de meest smakelijke gerechten

Spekkoek

By Coen      

augustus 16, 2019

Een Nederlands-Indonesische heerlijke gelaagde cake. De kleur van de cake is crèmekleurig (met vanilline lagen en bruine gekruid lagen).je hebt veel verschillende soorten spekkoek (je kan veel verschillende ingrediënten in gebruiken) bijvoorbeeld: naturel, pandan, banaan, amandel, kokos, chocolade en rum.

Ingredients

18 stuks en 40 minuten baktijd

250 gram boeter + een beetje boter voor de bakplaat

100 gram suiker

15 eieren (gesplit)

2 eetlepels melk

1 eetlepel melkpoeder

250 gram poedersuiker

125 gram bloem

1 vanillestokje

1 eetlepel koekkruiden

1 eetlepel noodmuskaat

1 theelepel kruidnagelpoeder

3 eetlepels kaneelpoeder

4 theelepels anijspoeder

Extra benodigdheden: bakpapier en een springvorm.

Directions

1Verwarm de oven alvast op 200 graden, zorg ervoor dat de bovenste en onderste verwarming uit staan.

2Vet de bakplaat in met wat boter.

3Doe de boter en suiker in een kom en meng dit goed door tot het een zachte crème mengsel wordt.

4Voeg de gesplitste eieren een voor een erbij, roer tussen door goed na elke ei.

5Voeg de melk toe en mix dit rustig door elkaar doe daarna de melkpoeder en de koekkruiden erbij blijf dit goed door mengen terwijl je dat doet voeg je er bloem en zout toe.

Lagen

1Schep 3 eetlepel beslag en strijk dit op de bakplaat het moet een hele dunnen laag zijn dus doe dit nauwkeurig.

2Laat het beslag 2/3 minuten verdikken. Schep weer 2 eetlepels beslag uit de kom en strijk dit rustig over het eerste stuk cake, leg hem weer in de oven voor 2/3 minuten.

3Hou deze manier aan tot je ongeveer 18 lagen of meer hebt.

4Als je alle lagen er op het zitten en het bijna klaar is zet je de oven wat lager op 160 graden en laat je de spekkoek nog even 10 minuten rustig nog een beetje doorbakken.

5Na de 10 minuten haal je de cake uit de oven, nu laat je hem 60 minuten afkoelen.

6Tot slot de spekkoek! Na zo veel werk krijg je er een heerlijke spekkoek voor terug.

00:00

0 Beoordelingen

All fields are required to submit a review.

nl_NLDutch
nl_NLDutch