De site voor de meest smakelijke gerechten

Spaghetti met mosselen

By Coen  ,     

april 12, 2019

Ben je op zoek naar een lekker recept met mosselen die je erin kunt verwerken? Dan zit je hier goed want wij hebben voor jou speciaal het recept voor spaghetti met mosselen klaarstaan.

Ingredients

1 kilogram aan mosselen

500 gram aan asperges met voorkeur aan groene

400 gram aan spaghetti

50 ml aan olijfolie om mee te bakken

1 ui

2 teentjes van de knoflook

1 peper met voorkeur de rode

4 stuks aan tomaten

250 milliliter aan witte Italiaanse wijn

1 bosje van de peterselie met voorkeur de platte

Directions

1Je gaat als eerst de mosselen schoon spoelen door ze in een kom met stromend water te laten en een hand zout erbij.

2Gooi vervolgens de kapotte en openstaande schelpen in de prullenbak.

3Snijd de uiteinden die houtachtig zijn van de asperges weg en snijd deze groenten vervolgens in drie delen.

4Kook vervolgens de spaghetti in een pan met water met een beetje zout en kook dit voor ongeveer 7 minuten lang totdat deze beetgaar is. De pasta gaart vervolgens in de saus door.

5Voeg na ongeveer 5 minuten lang de asperges eraan toe bij de pasta die aan het koken is.

6Giet daarna de pasta en asperges af waarna je de pan omschept.

7Pel daarna de ui en snipper deze,

8Pel ook de knoflook waarna je deze gaat fijn snijden.

9Snijd de rode peper door de helft in de lengte en verwijder het zaad uit de lijst waarna je de peper gaat fijn snijden.

10Snijd daarna in kleine blokjes de tomaten.

11Verwarm daarna twee eetlepels aan olijfolie in de wok en fruit hierin vervolgens de knoflook en ui.

12Voeg daarna de blokjes tomaat en de rode peper toe.

13Voeg uiteindelijk de mosselen toe bij het mengsel van de ui.

14Blus dit dan vervolgens af met de wijn en doe gelijk de deksel erop.

15Stoof vervolgens voor ongeveer 2 minuten lang de mosselen totdat de schelpen ervan open te komen staan.

16Hak nu de peterselie.

17Schep de asperges en de pasta door de mosselen en de tomatensaus en laat dit voor ongeveer 2 minuten lang stoven tot alles beetgaar en warm is.

00:00

0 Beoordelingen

All fields are required to submit a review.

nl_NLDutch
nl_NLDutch