De site voor de meest smakelijke gerechten

Snijbonen recept

By Coen  ,     

juli 4, 2019

Je kan op verschillende manieren snijbonen bereiden, een leuk alternatief hiervoor is om je snijbonen te wokken. Wokken geeft een lekkere bite aan je eten en je zult zien dat de smaak van de snijbonen verandert in een wat vollere smaak. Wil je graag je snijbonen bereiden met een lekkere pit voeg dan een heerlijke sambal toe maar pas op te veel is niet lekker.

Ingredients

Recept 1 Chinese roerbak met kip en snijbonen

400 gram gesneden snijbonen (je kan de snijbonen ook zelf snijden)

2 eetlepels arachideolie

1 grote ui in blokjes

2 teentjes knoflook

Klein stukje gemberwortel gesneden in reepjes

250 gram gesneden champignons

250 gram kipfilet in kleine reepjes

2 eetlepels sojasaus

Een halve theelepel Chinezen kruidenpoeder

Een halve eetlepel oestersaus

2 deciliter kippenbouillon

1 theelepel maïzena

1 bosui gesneden in kleine ringetjes

1 eetlepel gesneden korianderblad

Recept 2 Snijbonen uit de wok

1 kilogram snijbonen

1 rode paprika

1 gele paprika

2 grote uien

2 teentjes knoflook

3 eetlepels olijfolie

1 eetlepel bladpeterselie

Peper en zout

Directions

Bereiden gerecht 1

1Het bereiden van dit gerecht duurt ongeveer 25 minuten en is geschikt voor 2 personen.

2Kook de snijbonen in water met wat zout in 5 minuten beetgaar en spoel ze daarna goed af met wat koud water.

3Zet de wok op het vuur en voeg hier 1 eetlepel olie aan toe en laat dit goed warm worden.

4Bak de ui in de wok tot ze mooi goudbruin zijn, voeg nu de knoflook en de gemberwortel toe en bak deze nog ongeveer 2 minuten mee.

5Schep nu alles uit de wok en leg dit op een bord.

6Bak de kip in de wok goudbruin, leg de gebakken kip in een bakje en voeg hier 1 eetlepel sojasaus aan toe en roer dit goed door elkaar.

7Verhit de overige olie in de wok en bak de snijbonen met de champignons op hoog vuur.

8Voeg nu het uienmengsel en de kip toe samen met de Chinezen kruidenpoeder en de rest van de sojasaus.

9Roerbak dit alles 1 minuut samen, schenk de bouillon erbij en voeg de maïzena toe laat dit goed binden met elkaar.

10Serveer het op een bord en eetsmakelijk.

Bereiden gerecht 2

1Was de snijbonen onder koud water en snijd de puntjes ervan af, snijd de snijbonen in stukjes van 3 centimeter.

2Snij beide uien in halve ringen.

3Snij beide paprika’s in kleine dunne reepjes.

4Pers de knoflook en was en snij de peterselie grof.

5Kook de snijbonen in kokend water met wat zout tot ze beetgaar zijn, dit duurt ongeveer 12 minuten.

6Leg de snijbonen in een vergiet en spoel de snijbonen af met koud water.

7Verhit nu de wok met wat de olijfolie en fruit hierin de uien tot ze mooi goudbruin zijn.

8Voeg de knoflook en de paprikareepjes toe en bak deze even mee.

9Na ongeveer 3 minuten kan je de snijbonen toevoegen en laat dit al omscheppend goed warm worden.

10Voeg wat peper en zout naar eigen smaak toe en roer de peterselie erdoorheen.

11Dit gerecht kan ook heerlijk geserveerd worden met wat witte rijst.

00:00

0 Beoordelingen

All fields are required to submit a review.

nl_NLDutch
nl_NLDutch