De site voor de meest smakelijke gerechten

Snert recept

By Coen      

augustus 17, 2019

Een overheerlijk recept van de welkbekende en traditionele snertsoep.
Snert wordt ook wel vaak ‘erwtensoep’ genoemd (en is de oorspronkelijke naam). Dit Nederlandse winternestje is een dikke stoofpot van spit-erwten stukjes varkensvlees en bosje groenten. Dit is een stevige soep.

Ingredients

Hartverwarmende stevige maaltijdsoep 6 personen

400 gram erwten

2 liter water

2 eetlepels zout

250 gram gerookte bacon

500 gram varkensdraf of ribben

2 aardappelen in blokjes gesneden

½ knolselderij in blokjes gesneden

2 prei in ringen gesneden

4 eetlepels bleekselderij gehakt

1 eetlepel Peper

1 rookworst

Roggebrood

Mosterd

Directions

1Spoel de erwten, haal de slecht ui en laat ze weken in 2 liter water met een beetje zout erin.

2Breng de erwten met het weekwater aan de kook en laat het ongeveer 2 uur zachtjes op laag vuur gaarkoken.

3Voeg de spek en varkensrotten na 1 uur toe.

4Na 2 uur haal je het vlees eruit en giet het water weer uit de pan.

5Gebruik een stamper om de erwten fijn te maken (als je het prettig vindt kun je ook paar hele stukjes erin laten).

6Giet het water weer terug in de pan en kook het vlees erin met de aardappelen, knolselderij, prei en selderij eraan toe.

7Breng het op smaak door er wat zout en peper toe te voegen. (Als je de soep te dik vindt kun je hem dunner maken om er water bij te doen).

8Verwarm daarna de rookworst en snij die.

9Haal het spek eruit en snij die.

10De worst en spek kan aan de zijkant worden geserveerd of worden terug geplaats in de soep.

11Haal de varkensdraf serveer aan de zijkant en snij het vlees eraf en doe het terug in de soep.

12Serveer de soep in een grote kom.

13Leg er heerlijke roggebrood bij en kan bedekken worden met spek of worst en mosterd.

00:00

0 Beoordelingen

All fields are required to submit a review.

nl_NLDutch
nl_NLDutch