De site voor de meest smakelijke gerechten

Snelle Vegan Burger

By Coen    

december 30, 2019

Tegenwoordig zijn er zoveel vleesvervangers dat er steeds meer mensen vegetariër worden.
Er zijn tegenwoordig erg veel huishoudens waar er helemaal geen vlees meer wordt gegeten. Dit kan natuurlijk verschillende redenen hebben zo doen sommige mensen het om het dierenleed te voorkomen, ook sommige mensen doen het voor het milieu omdat er veel milieuonvriendelijke dingen zijn verbonden aan het slachten van dieren. Er zijn ook mensen die het doen omdat er wordt gezegd dat de voorverpakte vleesproducten erg bewerkt zouden zijn. Daarom zijn er tegenwoordig ook veel alternatieven om bijvoorbeeld je eigen vleesvervangers te maken. Wij gaan u nu het recept vertellen van de snelle, maar toch overheerlijke vegan burger.
Laatst hoorde ik een verhaal voorbijkomen dat er iemand bij onze buren kwam eten (Mijn buren zijn overigens vegetarisch.), ze hadden vegan burgers gemaakt zonder dat te melden achteraf nadat het gerecht achter de kiezen was werd verteld dat het een vleesvervanger was. Ze hadden het niet eens gemerkt, waarschijnlijk proef je wel een verschil als je het weet, maar zonder dat je het weet is het verschil totaal niet te proeven. Zo vonden ook de gasten van mijn buren.

Ingredients

De onderstaande ingrediënten zijn voor 4 burgers.

400 gr gekookte kikkererwten

200 gr zwarte bonen

2 el meel (Het liefst glutenvrij)

Een halve tl paprikapoeder

Een halve theelepel komijnpoeder

Het sap van 1 citroen

Een handje sla

1 forse tomaat

Een halve paprika

4 flinke augurken

Een Turks brood (4 glutenvrije broodjes zijn ook mogelijk)

Versgemalen peper en zout

Enkele el olijfolie

Optioneel: (bieten) hummus

Directions

Hoe gaat de bereiding is zijn werk?

1Pak de keukenmachine erbij en gooi de bonen en de kikkererwten erbij en mix het vervolgens.

2Als dit goed is gemixt voegt u de komijnpoeder, paprikapoeder, peper, versgemalen zout, citroensap en het meel toe.

3Kijk of de mengeling goed genoeg is om er burgers van te maken.

4Wanneer de mengeling nog niet goed genoeg is en dus nog iets te nat kunt u er nog iets meer meel bij gooien.

5Pak vervolgens een pan erbij en gooi er een scheutje olie in, leg de burgers er voorzichtig in en wacht 6 minuten totdat de ene kant gaar is en draai de burger vervolgens om.

6In de tijd dat de burgers aan het bakken zijn snijdt u de tomaten alvast in plakjes, kijk zelf naar welke dikte u ze wilt.

7Vervolgens kunt u de 4 augurken en de halve paprika erbij pakken en die kunt u in reepjes snijden.

8Pak het Turkse brood erbij en snij het in stukken, als u de bietenhummus had gemaakt kunt u dit op de deksel en de bodem smeren.

9Beleg het vervolgens met wat sla.

10Leg de burger direct op de bodem vervolgens gooit u op de burger enkele tomaatjes, augurken en paprika.

11Dit was de bereiding van de heerlijke snelle vegan burger, wij hopen oprecht dat u het lekker vindt en dat u misschien zelfs een vegan dag in uw week kunt brengen.

00:00

0 Beoordelingen

All fields are required to submit a review.

nl_NLDutch
nl_NLDutch