De site voor de meest smakelijke gerechten

Slagroomtaart

By Coen      

december 12, 2018

Slagroomtaarten, wie vindt ze nou niet lekker. Slagroomtaarten zijn 1 van mijn lievelingstaarten en omdat ik zoveel van koken hou, deel ik mijn slagroomrecept graag met jullie.

Ingredients

1 pak taartmix (dr. Oetker biscuittaart)

4 eieren

50 ml water

10 gram boter

200 gram geprakte aardbeien

500 gram aardbeien

1 slagroombus

2 zakjes vanille suiker

Beslagkom

Mixer

Springvorm

Broodmes

Pan (koekenpan)

Kommetje

Spatel

Directions

1We beginnen alvast met de oven voor te verwarmen dit doe je op 170 graden celcius.

2Nadat je dit hebt gedaan pak je een beslagkom en beginnen we met het maken van het taartbisscuit beslag.

3Klop de 4 eieren en voeg het 50 ml water toe.

4Doe nu de taartmix erbij en mix alles goed door met een mixer.

5Wanneer het beslag er kleverig en zacht uitziet is het tijd om ze te gieten in de springvorm.

6Vet de springvorm in met boter en giet het beslag er in.

7Doe de springvorm in de oven en laat het taartbisscuit bakken voor ongeveer een halfuur.

8Aangezien de het beslag nu aan het bakken is, is het tijd voor de vulling.

9Prak de 200 gram aardbeien fijn met een vork in een kommetje, voeg hierbij de 2 zakjes vanillesuiker bij toe en klop alles samen door.

10Pak nu de andere 500 gram aardbeien en hou er ongeveer 7 of 8 over voor de versiering.

11Snij de rest in plakjes voor de vulling.

12Haal het taartbisscuit uit de oven en haal ze uit de sprinvorm.

13Snij de cake door het midden zodat je 2 lagen hebt.

14Pak nu de onderste laag en besmeer de bovenkant van de laag met de saus dat je hebt gemaakt van de geprakte aardbeien.

15Pak de gesneden plakjes aardbeien en plaats ze op de laag.

16Nadat je dit hebt gedaan pak je de slagroombus en spuit je een dikke laag over de aardbeien heen. Maak de slagroom een beetje gelijkmatig en glad met een spatel.

17Druk nu de andere bisscuitlaag op de onderste laag, zodat het weer 1 taart wordt.

18Doe nu meer slagroom aan de zijkanten van de taart en bestrijk het glad met dezelfde spatel. Maak met de slagroombus toefjes aan de bovenkant van de taart en versier het verder met de aardbeien die je apart hebt gelegd.

19In princinpe ben je nu klaar maar als je de zijkant van de taart iets te saai vindt kun je 30 gram witte chocolade en 30 gram pure chocolade raspen en deze dan tegen de zijkant aandrukken. Je kunt ook een pak chocolade vlokken halen en hetzelfde doen.

00:00

0 Beoordelingen

All fields are required to submit a review.

nl_NLDutch
nl_NLDutch