De site voor de meest smakelijke gerechten

Salade met tomaat en mozzarella

By Coen      

september 29, 2019

Wie gek is op tomaat en mozzarella hoeft geen enkele seconde meer verder te zoeken en zit nu aan het juiste adres. Wij hebben hier een overheerlijke salade met tomaat en mozzarella, erg simpel te bereiden maar ondanks dat toch een van de algemene favorieten. Wij gaan u nu met enkele erg simpele stappen laten zien hoe u deze salade kunt namaken en wat daarvoor nodig is. Ik heb al erg veel verhalen gehoord dat mensen de buffelmozzarella vervangen door goedkopere mozzarella, maar dit is echt een no go. De prijs die u extra zou betalen voor de buffelmozzarella is het 100% waard, het scheelt in totaal ongeveer €2 maar het is het echt waard. De buffelmozzarella smaakt erg veel natuurlijker en een stuk minder chemisch. Het heeft slechts 1 nadeel en dat is dat het wel iets lastiger te snijden is maar dat moeten we in dit geval even voor lief nemen.

Ingredients

Wat heeft u precies allemaal nodig voor een salade voor 1 persoon?

1 bolletje buffelmozzarella

2 grote tomaten

Een pesto naar wens

2 el pijnboompitten

Verse basilicum

Verse peper

Directions

1Pak een mes en een snijplank erbij en snij de tomaten en mozzarella in dunne plakjes.

2Ik raad wel echt aan om voor de mozzarella een extra scherp mes te pakken omdat het echt lastig snijdt.

3Leg de plakjes mozzarella en tomaat voorzichtig om en om op een bord.

4Besmeer elk plakje mozzarella voorzichtig met een beetje pesto, zoals bij de ingrediënten aangegeven kunt u een pesto naar keuze gebruiken.

5Natuurlijk kunt u ook uw eigen pesto maken, er staan hiervoor talloze recepten online, wij hebben rode pesto gebruikt maar groene is natuurlijk ook gewoon goed.

6Pak een pan erbij en leg er enkele druppels olie in, zet de pan op middelhoog vuur.

7Gooi de pijnboonpitten erin en rooster ze goudbruin.

8Ook veel mensen slaan deze stap over wanneer ze pijnboompitten gebruiken, maar wij vinden dit ook een cruciale stap in dit recept.

9Het duurt ook maar een klein minuutje en het verschil in smaak is zó ontzettend groot.

10Omdat ze maar ongeveer een minuutje in de pan hoeven moet u wel alert blijven bij het roosteren van deze noten, en dit geld trouwens voor noten in het algemeen.

11Omdat noten heel erg snel verkleuren kunt u niet even snel weglopen, want als ze zijn aangebrand kunt u ze weggooien. Wanneer de pijnboompitten zijn verkleurd legt u ze op een keukenrol om even te drogen van de olie.

12Wanneer de pijnboompitjes zijn gedroogd kunt u ze van de keukenrol afhalen en dan verdelen over de plakjes mozzarella en de plakjes tomaat.

13Pak de basilicumblaadjes erbij en scheur deze in stukjes (De stukjes kunt u scheuren in de door u gewenste grootte).

14Strooi de verse basilicumblaadjes over de plakjes mozzarella en de plakjes tomaat. Pak de verse peper erbij en strooi het over de salade.

15Dit was het gerecht, hopelijk beleeft u veel kookplezier en gaat u er net zo van smullen als dat wij hier hebben gedaan, eetsmakelijk!

00:00

0 Beoordelingen

All fields are required to submit a review.

nl_NLDutch
nl_NLDutch