De site voor de meest smakelijke gerechten

Roti Kip

By Coen      

december 1, 2019

Suriname's recept voor een gerecht dat je met de hand eet. Je eet kip curry, lange bonen, aardappelen en een gekookt ei met een pannenkoek of split erwten.

Ingredients

Ingrediënten 6 Porties

6 kippenpoten of -benen 700 gram of kippenborsten

Bonen van 400 g lang Als u geen snijbonen in de winkel in de Chinese winkel hebt

3 lepels Curry massala Suriname's of Hindi massala dit is een gele poedermix

6 aardappelen

6 eieren

4 teentjes knoflook

2 uien

1/2 liter bouillon Als u meer saus wilt, voeg dan één liter toe

1 blikje tomatenpuree groot blik of 140 gram

Directions

Instructies:

1Bak de uien en voeg de knoflook aan het eind toe. Als je het lekker vindt, zul je een bittere smaak hebben.

2Voeg het massalapoeder toe en bak het een paar minuten terwijl je roert. De smaak komt vrij.

3Voeg de tomatenpuree toe en meng goed.

4Bak de kip in een paar minuten en voeg hem toe aan de curry-mix. Laat het 15 minuten koken tot de kip gaar is.

5Tegelijkertijd: kook de eieren 7 minuten, meng de curry aan het einde. Gebruik het kookwater voor de bouillon. Het heeft de smaak van mooie groenten.

6Verwarm de pannenkoeken in de magnetron en eet het met je handen. Je kunt het ook met rijst eten.

00:00

0 Beoordelingen

All fields are required to submit a review.

nl_NLDutch
nl_NLDutch