De site voor de meest smakelijke gerechten

Rode linzensoep

By Coen    

oktober 11, 2018

Rode linzensoep is vrij snel te garen, de soep is eenvoudig te bereiden en heerlijk als hoofdmaaltijd of lunch. Linzen zijn vrij vullend, maar eventueel kun je er brood of iets anders bij eten om de soep tot een complete maaltijd om te toveren.

  • Prep: 10 mins
  • Cook: 1 hr

Ingredients

Ingrediënten

Rode linzen - 175 gram

Olijfolie

Zout

Paprikapoeder

Komijnzaadpoeder

Ui

Knoflook - 2 teentjes

Bouillon - 1 liter

Boter - 25 gram

Tomatenpuree - 1 eetlepel

Wortel - 1 stuk

Aardappelen - 2 stuks

Directions

Instructies

1Versnipper een uitje en bak deze in een scheutje olijfolie met een klein beetje zout, wacht tot de ui glazig wordt. Pers de knoflook fijn en voeg deze toe aan de ui, laat het geheel verwarmen en voeg vervolgens 5 glazen koud water toe.

2Voeg vervolgens bouillon toe en 4 theelepels paprikapoeder.

3De linzen, aardappelen en wortel mogen ook worden toegevoegd. Maak de aardappelen en wortel eerst schoon, nog voor je ze aan de linzensoep zal toevoegen.

4Laat de soep rustig koken en controleer af en toe of het nog goed met de soep gaat.

5Proef of de soep op smaak is, eventueel kun je naar smaak nog kruiden toevoegen om de soep een eigen smaak mee te geven.

6Pak een klein steelpannetje en zit dit op het gas, doe daar 4 eetlepels komijnzaadpoeder in en laat dit rustig verwarmen. Voeg de boter toe als het komijnzaadpoeder begint te geuren, wanneer de boter gesmolten is mag er een eetlepel tomatenpuree toegevoegd worden en laat je het geheel een minuut doorwarmen.

7Gooi het mengsel bij de rest van de soep, vervolgens mag je het geheel met de staafmixer vermalen en is de linzensoep klaar om gegeten te worden. Voeg extra kruiden toe om de soep verder op smaak te brengen, doe dit naar eigen inzicht om jouw persoonlijke smaak op deze soep over te brengen.

00:00

0 Beoordelingen

All fields are required to submit a review.

nl_NLDutch
nl_NLDutch