De site voor de meest smakelijke gerechten

Rijstpapier

By Coen      

juni 14, 2019

Het handigste is om om een avond van te voren de rijstpapier in koud water te laten weken. Zodat de volgende dag het makkelijker is met koken want dan hoef je het maar 2 a 4 minuten te laten koken in water.

Ingredients

Rijstpapier

Garnalen

Rijst Vermicelli noodle

Spinazie

Sla

Wortel

Komkommer

Directions

1Het handigste is om om een avond van te voren de rijstpapier in koud water te laten weken. Zodat de volgende dag het makkelijker is met koken want dan hoef je het maar 2 a 4 minuten te laten koken in water.

2Maak de garnalen schoon door ze te pellen en het darmkanaal te verwijderen.

3Kook ze dan vervolgens in een pan. En snijd ze horizontaal door midden. Je hoeft ze niet perse door midden te snijden je kan er ook voor kiezen om hele garnalen te gebruiken.

4Was de groenten goed en snijd het in korte sliertjes. Want als je groenten in vorm laat of in grote stukjes snijd gaat het niet lukken om ze mooi op te rollen.

5Pak een kom met lauw water erin zodat het rijstpapier kan weken.

6Pak één velletje en doe het in het kommetje met lauw water.

7Zorg hier wel voor dat de boven en onderkant goed vochtig worden. Je hoeft het niet erin te laten zitten gewoon erin dompelen en dan weer eruit.

8Pak een bordje en leg daar een vel op. Op dit moment kan het nog beetje hard aan voelen maar als de vulling erop ligt wordt het al zacht en voelt het wat plakkerig aan.

9Nu leg je de groenten en rijst vermicelli noodle erop. En verdeel je het goed in het midden zodat je het later goed kan opvouwen.

10Pak de onderkant van het velletje vast en rol het strak erover heen.

11Als je dit hebt opgevouwen leg je op het einde de garnalen neer en rol je het weer verder op.

12Het is belangrijk dat als je de garnalen hebt gesneden dat je de bovenkant naar beneden legt zodat als je het oprolt de buitenkant van de garnaal te zien is. Het moet natuurlijk niet en de smaak zal ook niet verschillen maar het ziet er mooier uit.

13Omdat het een koud gerecht is, wordt het niet aangeraden om de loempia's ruim van te voren te maken. Want de rijstpapier vellen kunnen dan gaan uitdrogen en hard worden. Het beste is ook om de loempia's te bewaren in een omgeving die vochtig is.

00:00

0 Beoordelingen

All fields are required to submit a review.

nl_NLDutch
nl_NLDutch