De site voor de meest smakelijke gerechten

Recept voor paella

By Coen    

oktober 20, 2018

Paella maken is echt heel lekker. Bijvoorbeeld wanneer je doordeweeks zin hebt in Paella. Ook in het weekend kun je overheerlijke paella maken. Paella maken is niet moeilijk als je de bereidingswijze goed volgt. Vele kookfanaten hebben paella al gemaakt. Probeer het zelf ook is een keer. Hieronder ziet u een lijst met de benodigde ingrediënten voor het maken van paella:

Ingredients

400 g paellarijst, zoals bomba of calasparra

6 kippendijen, zonder bot en vel, ca. 600 g

250 g rauwe chorizo, ontveld

3 eetlepels olijfolie

1 rode paprika, ontdaan van zaadlijsten en zaadjes, gehakt

1 groene paprika, ontdaan van zaadlijsten en zaadjes, gehakt

6 teentjes knoflook, fijngehakt

1 liter kippenbouillon

een plukje saffraandraadjes

½ theelepel paprikapoeder

100 g doperwten, ontdooid als ze uit de diepvries komen

6 grote tomaten, ontveld, ontdaan van zaadjes en gehakt

een handvol bladpeterselie, alleen de blaadjes, gehakt partjes citroen, voor erbij

Directions

1Allereerst moet je de rijst goed wassen.

2Vervolgens laat je de rijst uitrekken en daaropvolgend leg je de rijst opzij. De kip snijd je in kleine stukken.

3Bestrooi de kip daarna met een beetje zout en peper. Ook de chorizo snijd je in dikke plakken.

4Waarna je dit allemaal gedaan hebt, verhit je de olijfolie in een redelijk grote en diepe koekenpan. Er zijn zelfs speciale paellapannen voor deze gelegenheid. De plakken met chorizo leg je in de pan. Bak ze ongeveer 2 minuten en voeg tegelijkertijd de paprika en knoflook toe.

5Vergeet niet de paprika in stukjes te snijden. Daarna bak je nogmaals zo’n 3 a 4 minuten. Het is belangrijk dat je het af en toe omschept, totdat je merkt dat de paprika zacht wordt.

6Hierna doe je de rijst in de pan. Ook hier moet je de rijst omscheppen, zodat de korrels geroosterd kunnen worden.

7Schenk er een beetje wijn bij en laat de wijn tot ongeveer de helft inkoken. Niet meer, want dan verpest je de paella.

8Daarna voeg je de bouillon, paprikapoeder en saffraan toe. Ook nu kook je de bouillon, paprikapoeder en saffraan.

9Wanneer je de stukken kip in de pan legt, moet je het vuur wat lager zetten. Nu laat je alles ongeveer tussen de 14 en 16 minuten sudderen.

10 Je moet niet vergeten om tussendoor af en toe te roeren.

11Vervolgens voeg je de doperwten en tomaten toe.

12Hierna verwarm je alles ongeveer tussen de 9 en 11 minuten op laag vuur.

13Het mengelmoesje roer je regelmatig. Als de rijst net gaar begint te worden, haal je voorzichtig de pan van het vuur.

14Laat de paella een paar minuten op tafel staan. Dan strooi je wat peterselie over de gemaakte paella.

15Uiteindelijk leg je er stukjes citroen bij voor de smaak.

16Nu kun je de paella op tafel serveren.

00:00

1 Review

youssra

december 16, 2019

Wat was dit een heerlijk gerecht!
Heel makkelijk te maken met deze recept ga ik zeker vaker maken.

All fields are required to submit a review.

nl_NLDutch
nl_NLDutch