De site voor de meest smakelijke gerechten

Recept varkenshaas

By Coen    

november 11, 2019

Ben je er klaar voor om een heerlijke varkenshaas te bereiden met een klein beetje bacon en kerstomaatjes? Deze klassieke bereiding helpt de smaak van de varkenshaas omhoog en laat alle ingrediënten uitstekend tot hun recht komen. Een klein beetje mosterd, bacon, tomaatjes en tijm gaan uitstekend samen met de smaak van varkenshaas. Gebruik een grill om dit recept varkenshaas te bereiden. De diepere grillsmaak past goed bij de varkenshaas en geeft een interessante combinatie van smaken. De bereiding van varkenshaas is vrij simpel en eigenlijk ben je binnen een half uurtje al klaar. Kies voor verse ingrediënten en smaken die bij varkenshaas passen. Eventueel kun je combineren met verschillende kruiden om tot de juiste smaak te komen. Bereid varkenshaas op een gloeiend hete grill om het juiste effect te bereiden. Ben je er klaar voor om dit varkenshaasheerlijke gerecht te bereden? Lees dan snel verder en ga direct aan de slag met alle verse ingrediënten. Je kunt met vier personen eten van een varkenshaas. Koop een wat zwaardere varkenshaas voor de feestdagen of speciale gelegenheden.

De bereiding is zoals je ervaart vrij simpel. De mosterd combineert echter uitstekend met de varkenshaas en daardoor weet je zeker dat er een heerlijke smaak tot stand komt. Vind je het lekker om andere groente toe te voegen aan dit gerecht? Dan is dat uiteraard mogelijk! Een uitje, blokjes paprika, courgette en andere groenten combineren uitstekend met dit mooie vleesgerecht.

Ingredients

Varkenshaas

4 trosjes cherrytomaatjes

Olijfolie

20 plakjes bacon

Tijm

1 eetlepel mosterd

Peper en zout

Directions

1Pak de varkenshaas er als eerste bij en besmeer deze met peper en zout. Neem een flinke eetlepel mosterd en smeer de varkenshaas hier vervolgens mee in.

2Nu is het tijd om de varkenshaas te kruiden. Gebruik een klein beetje tijm voor de smaak en smeer de varkenshaas hier mee in.

3Wikkel de plakjes bacon om de varkenshaas heen en zorg dat je het vlees als een pakketje inpakt.

4Zorg dat er niets meer van de varkenshaas te zien is en je alleen nog een pakketje ziet dat verpakt is in bacon.

5Zet nu de grill aan en zorg dat er een hoge temperatuur bereikt wordt. Spetter een klein beetje water op de grill. Vormt het water zich tot kleine balletjes die over de plaat rollen? Dan weet je zeker dat de grill heet genoeg is.

6Smeer de plaat in met een klein beetje olijfolie en plaats het pakketje met varkenshaas op de gril.

7De varkenshaas mag je op deze manier 10 minuten bakken aan elke kant.

8Wacht tot de varkenshaas mooi bruin is geworden aan beide kanten en snijd de varkenshaas vervolgens in plakken.

9Snijd de cherrytomaatjes in helften en bak deze samen met de plakken varkenshaas voor een minuut of vijf.

10Leg de plakken varkenshaas en de cherrytomaatjes op de borden en geniet van dit heerlijke gerecht.

00:00

0 Beoordelingen

All fields are required to submit a review.

nl_NLDutch
nl_NLDutch