De site voor de meest smakelijke gerechten

Recept couscous salade

By Coen  

oktober 20, 2018

Couscous salade wordt vaak gecombineerd met zoete en hartige ingrediënten. In deze salade zie je hoe een couscous salade zou kunnen zijn. Er bestaan oneindig veel soorten couscous salade en het is dan ook niet nodig om je op dit recept vast te bijten.

Ingredients

1 gele paprika

3 lente-uitjes in plakjes gesneden

4 citroenen

200 gram couscous

100 ml olijfolie

Peper

40 gram rozijnen

3 tomaten

Een halve komkommer

Verse peterselie

Verse munt

Directions

1Rasp één citroen nadat je deze goed gewassen hebt. Pers alle citroenen uit en zorg dat je ongeveer 150 ml citroensap verzamelt.

2Stop de couscous in een grote schaal en voeg er een klein beetje zout aan toe.

3Giet 50 ml olijfolie over de couscous en zorg ervoor dat elke korrel couscous goed met olijfolie bedekt is.

4Voeg 100 ml water toe en roer het geheel goed doorelkaar. De couscous mag op deze manier blijven weken en vervolgens zullen de kleine balletjes rul worden.

5Voeg ook citroensap toe en schep het geheel goed om voor je het verder laat weken.

6De tomaten en komkommer mag je in grote stukken snijden en de zaadjes mogen verwijderd. Tomaat en komkommer mag je raspen.

7Hak de kruiden fijn en voeg de citroenrasp, rozijnen, kruiden, komkommer en tomaat toe aan de couscoussalade.

8Voeg tot slot 50 ml olijfolie toe en breng de couscous op smaak met 50 ml olijfolie. Stukjes tomaat en lente-uitjes mag je vervolgens ook toevoegen.

9Verwijder het groene gedeelte van de paprika. Verwijder ook de zaadjes en lijsten. Snijd de paprika in blokjes om vervolgens toe te voegen aan de salade.

10Laat de salade minstens een uur in de koelkast staan. De smaken zullen op deze manier goed door het geheel mengen en vervolgens ontstaat er een heerlijke smaakvolle salade.

00:00

0 Beoordelingen

All fields are required to submit a review.

nl_NLDutch
nl_NLDutch