De site voor de meest smakelijke gerechten

Preisoep

By Coen    

oktober 11, 2018

Burgersoep is een soep die van oorsprong niet wordt gemixt of gezeefd. De burgersoep kent meestal een lichte binding die door groente of garnituur ontstaat. Burgersoep bestaat meestal uit een krachtige bouillon, waar aardappel en prei aan wordt toegevoegd.

Ingredients

Ingrediënten

2 preien (bewaar een klein beetje voor de garnering)

25 gram boter

300 ml melk

400 ml slagroom

2 groentebouillonblokjes

Nootmuskaat

Verse kruiden naar smaak

Croutons

Peper en zout

2 boterhammen

Olijfolie

Directions

Bereidingswijze

1Was de prei goed en snijd dunne plakjes van het witte en groene gedeelte van de prei. Na het snijden kun je de prei het best nogmaals wassen, op deze manier weet je zeker dat er geen zand meer tussen de prei zit.

2Smelt 25 gram boter in een pan en fruit hier de plakjes prei in tot de plakjes een bruine kleur krijgen.

3300 ml water mag worden toegevoegd, samen met de slagroom, melk en bouillonblokjes.

4Zorg dat de soep gaat koken en houdt de soep vervolgens een kwartier aan de kook.

5Voeg een klein beetje zout toe, peper en verse kruiden ter garnering.

6Proef of de soep op smaak is en ga vervolgens verder met de rest van de garnering.

7Bak boterhammen met een klein beetje olijfolie en zout, zorg dat de boterhammen helemaal krokant zijn en snijd ze vervolgens in blokjes om als croutons voor de preisoep te gebruiken.

8Strooi de croutons pas op het laatste moment over de soep heen.

9Hak de rauw prei die over is helemaal fijn en gebruik dit als extra garnering voor over de soep.

10Zorg dat de soep goed warm is en voeg vervolgens de garnering aan de soep toe (vlak voor je de preisoep in kommen schenkt en opdient).

00:00

0 Beoordelingen

All fields are required to submit a review.

nl_NLDutch
nl_NLDutch