De site voor de meest smakelijke gerechten

Preisoep op z’n Zeeuws

By Coen    

oktober 11, 2018

Zeeland wordt meestal direct geassocieerd met mosselen en dat is zeker niet onterecht! Zeeuwse mosselen zijn heerlijk van smaak en worden wereldwijd geroemd om de uitstekende kwaliteit van dit mooie streekproduct. Preisoep is van oorsprong een burgersoep en werd door de arme burgerij gegeten. Mosselen zijn een luxe toevoeging aan deze op het oog simpele soep, het is best leuk om deze combinatie eens uit te proberen.

Ingredients

Ingrediënten

4 stengels prei

2 stengels selderij

2 eetlepels boter

1 ui

1 liter visbouillon

400 gram Zeeuwse mosselen (gekookt)

Nootmuskaat

Eventueel kun je Zeeuwse mosselen vervangen door Franse mosselen of wellicht andere scheldieren, maar om de Zeeuwse touch te behouden raad ik je aan om voor deze soep Zeeuwse mosselen te gebruiken. De mosselen kun je eventueel zelf koken, maar om tijd te besparen kiezen de meeste thuiskoks ervoor om mosselen voorgekookt in een pakje te kopen.

Directions

Bereidingswijze

1Verwarm twee eetlepels boter in een pan.

2Maak de prei schoon en snijd de prei in kleine stukjes om deze vervolgens direct in de pan met boter te doen.

3Maak de selderij schoon en snijd de selderij in kleine stukjes om deze ook in de pan te doen.

4Schenk 1 liter visbouillon in één keer in de pan met selderij en prei. Breng de soep op smaak met zout, peper en eventueel een klein beetje nootmuskaat. Voeg kruiden naar eigen beleving toe en proef of de soep op smaak is.

5De soep mag vanaf dat moment aan de kook worden gebracht en voor een minuut of 30 koken.

6Laat de soep op een laag vuur koken voor de soep verder bereid wordt.

7Doe de soep door een zeef of mix het geheel met een blender, staafmixer of keukenmachine fijn.

8De preisoep is vanaf dit moment klaar om in de kommen te schenken. Pak voor iedereen een grote kom en schenk de soep in.

9Voeg de gekookte Zeeuwse mosselen aan de kommen met soep toe om het helemaal af te maken. De mosselen hoef je niet uit de schelp te halen, voor het effect is het leuk als je de schelp gewoon laat zitten.

10Verras je gasten met deze heerlijke preisoep en geniet er samen van!

00:00

0 Beoordelingen

All fields are required to submit a review.

nl_NLDutch
nl_NLDutch