De site voor de meest smakelijke gerechten

Pompoensoep

By Coen    

oktober 11, 2018

Pompoensoep is een gerecht om echt even van te genieten. De rijke smaak van de pompoen maakt het mogelijk om veel verschillende soorten bereidingen mee te doen. Het basisrecept van de pompoensoep houden we vrij eenvoudig, op deze manier maak je kennis met de essentie van de pompoen.

Ingredients

1 of 2 pompoenen

2 uien

3 teentjes knoflook

Bouillonblokje

Verse bieslook

Crème fraîche

Nootmuskaat

Peper en zout

Olijfolie

Directions

Bereidingswijze

1Was pompoen(en) en snijd de schil weg of doe dit niet wanneer je hiervoor de juiste soort pompoen gebruikt.

2Snijd de pompoen(en) in kwarten en verwijder de pitten met een lepel.

3Snijd de pompoen in stukjes, nu is het vruchtvlees klaar om voor verdere bereiding gebruikt te worden.

4Verwijder de schil van de uien en versnipper ze.

5Doe een klein beetje olijfolie in een grote soeppan en fruit de versnipperde ui aan.

6Pers de teentjes knoflook fijn met een pers of snijd de teentjes fijn met een mes.

7Voeg de geperste of gesneden knoflook toe en laat het geheel voor een aantal minuten aanfruiten.

8Is de ui en knoflook glazig? Voeg vanaf dat moment de pompoen toe en laat het geheel koken met 2 liter water.

9Voeg nootmuskaat, peper en zout naar smaak toe om de soep helemaal af te maken. Laat de soep voor 20 tot 25 minuten koken en proef of de pompoen al zacht genoeg is.

10Nu het is tijd om de pompoensoep helemaal af te maken! Pureer de pompoensoep met een staafmixer, keukenmachine of in een blender.

11Doe de pompoensoep weer terug in de pan en voeg een bouillonblokje toe om het geheel iets smaakvoller te houden.

12Roer nog een aantal keer goed door de soep en wacht tot de soep weer warm is.

13Roer een klein beetje crème fraîche door de soep, zo wordt de soep iets romiger!

14Nu is de pompoensoep klaar om te serveren!

00:00

0 Beoordelingen

All fields are required to submit a review.

nl_NLDutch
nl_NLDutch