De site voor de meest smakelijke gerechten

Pompoensoep met pit

By Coen    

oktober 11, 2018

Pompoen is van nature een beetje flauw, in dit gerecht gaan we pompoensoep lekker pittig maken. Een klein beetje rode peper brengt de pompoensoep op smaak en de toevoeging van crème fraîche maakt het geheel iets romiger. Het recept van deze soep is geschikt voor vier personen en kun je binnen het half uur bereiden. De soep doet het goed bij de lunch, als voorgerecht of als maaltijdsoep tijdens het diner.

Ingredients

1 pompoen

750 ml groente- of kippenbouillon

2 theelepels kerriepoeder

Crème fraîche

3 eetlepels zonnebloemolie

1 rode peper

2 teentjes knoflook

2 uien

Directions

Bereidingswijze

1Snijd de pompoen door vieren en verwijder de schil wanneer dit noodzakelijk is.

2Verwijder de zaadjes en draadjes uit het binnenste van de pompoen.

3Snijd het vruchtvlees uit de schil of verwijder de schil om de rest van het vruchtvlees in blokjes te gebruiken.

4De blokjes kun je apart leggen om later voor de verdere bereiding van deze pittige pompoensoep te gebruiken.

5Snijd de uien in ongeveer acht gelijke stukken nadat de schil verwijderd is.

6Snijd de knoflook fijn of gebruik een knoflookpers om de knoflook fijn te krijgen.

7Pak de rode peper, verwijder het groene gedeelte en snijd de peper in de lengte. Verwijder de zaadjes uit de peper en snijd de zaadlijsten weg. Snijd de rode peper in kleine stukjes fijn om voor verdere bereiding te gebruiken.

8Verhit olie in een grote soeppan. De knoflook, ui en peper mogen met een klein beetje kerriepoeder voor een minuut of drie gegaard worden.

9Voeg de pompoen na drie minuten toe en bak de pompoen twee minuutjes met het geheel mee.

10Voeg 750 ml bouillon aan het geheel toe en laat de soep voor een kwartier koken op laag vuur.

11De pan mag je van het vuur halen. Gebruik een keukenmachine, blender of staafmixer om de soep te pureren. Schenk de pompoensoep in flinke kommen en voeg aan elke kom een klein beetje crème fraîche toe voor een romige smaak.

00:00

0 Beoordelingen

All fields are required to submit a review.

nl_NLDutch
nl_NLDutch