De site voor de meest smakelijke gerechten

Pompoen hummus

By Coen      

oktober 5, 2019

Hummus is een lekker en klassiek gerecht dat vroeger veel door de Arabieren of Joden gegeten werd. Tegenwoordig is het een erg populair gerecht om te gebruiken als beleg op brood of zelfs als een dip. Je kunt ook hummus maken met avocado en rode bieten, dit zijn goede substituten voor kikkererwten. Een goede vriend van mij raadde mij aan om eens een hummus te maken met wat pompoen. Dit had ik hiervoor niet eerder gedaan want ben zelf erg fan van de hummus gemaakt van avocado. Ik moet zeggen dat de pompoen hummus goed bij deze tijd van het jaar past, het heeft een lekkere zoete en zachte smaak. Het zou zelfs lekker kunnen zijn voor de kinderen om op brood te doen.

Ingredients

De ingrediënten die je nodig hebt om deze pompoen hummus te maken zijn

250 gram geschilde pompoen in blokjes gesneden

Één teen knoflook (gepeld)

Één eetlepel olijfolie

Één eetlepel sojasaus

Pittige peper

200 gram kikkererwten (gaar, uit blik of gekweekt en gekookt)

Twee theelepel komijn, ongeveer 3 eetlepels water (zoveel er nodig is)

Drie eetlepels yoghurt (soja)

Peper en zout

Directions

1Om mee te beginnen gaan we de oven voor verwarmen op 200 graden Celsius.

2Als je de pompoen nog niet geschild had moet je dit eerst doen en deze in kleine blokjes snijden.

3Dan gaan we als we de blokjes hebben deze in een ovenschaal doen. doe een scheutje olijfolie in de ovenschaal en roer deze erdoorheen.

4Als je de olijfolie goed erdoorheen geroerd hebt gaan we het teentje knoflook tussen de blokjes in leggen.

5Het is dan nu de bedoeling dat we de pompoen voor ongeveer een half uurtje laten roosteren in de oven, dit totdat de blokjes goed zacht zijn.

6Het is de bedoeling dat je dit nog eens goed door elkaar roert elke tien minuten, zodat ze aan alle kanten zacht worden.

7Na een half uurtje zijn de blokjes pompoen goed zacht geworden en is het tijd om deze uit de oven te halen.

8Pas wel op want de ovenschaal is heet. Laat dit in zijn geheel even afkoelen.

9Als de pompoen eenmaal afgekoeld is gaan we dit in de blender gooien, met het knoflookteentje, de tahin, de kikkererwten, de olijfolie, de komen en het citroensap.

10Mix dit allemaal goed door elkaar tot je een smeuïge en gladde puree hebt.

11Nu is het de bedoeling dat je het gewenste aantal water toevoegt om een goede consistentie te krijgen.

12Als je dit gedaan hebt gaan we als laatst de yoghurt erdoorheen roeren en de pompoen hummus op smaak brengen doormiddel van wat peper en zout.

00:00

0 Beoordelingen

All fields are required to submit a review.

nl_NLDutch
nl_NLDutch