De site voor de meest smakelijke gerechten

Pizza

By Coen      

december 12, 2018

Heb je zin in pizza? Dan kun je twee dingen doen, of je kunt een pizza halen in de winkel of je kunt zelf een pizza maken. Zelf een pizza maken is de moeite waard en het is nog zo gebeurd ook! Het is veel leuker dan een pizza bestellen en je kunt zelf beslissen wat je op je pizza gaat doen.

Ingredients

25 g verse of 10 g gedroogde gist

400 g bloem (farina qualità 00)

2,5 dl lauw water

1 theelepel zout

Directions

1Een pizza maken begint met het in huis halen van de ingrediënten en als je dan alles hebt kun je beginnen met het bereiden van je deeg. Hoe gaat dat in zijn werk?

2Je lost de gist op in ¼ dl lauw water en dan schep je twee eetlepels bloem bij. Je gaat hier een glad papje van maken. Dit laat je dan een half uur rusten onder een theedoek.

3Dan maak je een hoopje van de bloem en in het midden maak je een diepe kuil.

4Daar doe je dan het gistmengsel in.

5Vervolgens voeg je hier ook de rest van het water en het zout aan toe, dus in het kuiltje. Het geheel kneed je met bebloemde handen tien minuten goed door.

6Je doet bloem aan je handen zodat je gaat voorkomen dat alles aan je handen blijft plakken. Zorg in ieder geval dat je de bloem ook laat staan zodat wanneer je merkt dat het een beetje begint te plakken, je meteen wat extra bloem aan je handen kunt doen.

7Vervolgens verdeel je het deeg in vier gelijke delen, daar maak je dan ballen van en deze laat je twee uur rijzen onder een theedoek.

8Dan rol je de bal (zonder deze nog een keer te kneden) zo dun mogelijk uit.

9Daarbij gebruik je je knokkels om een cornicione, opstaande rand, te maken.

10Je kunt nu je pizza gaan beleggen en deze kun je vervolgens in twaalf minuten op 275 graden afgebakken.

11Hoelang je hem precies in de oven doet, hangt ook af van de ingrediënten die je kiest en hoe je je pizza wilt eten.

00:00

0 Beoordelingen

All fields are required to submit a review.

nl_NLDutch
nl_NLDutch