De site voor de meest smakelijke gerechten

Pittige spinaziesoep met munt en nootmuskaat

By Coen    

oktober 11, 2018

Sommige mensen zullen het basisrecept misschien een beetje flauw vinden en daarom hebben we ook een recept wat pittiger is. In dit recept zit rode peper, nootmuskaat, citroen zout en peper, knoflook en diverse verse kruiden. Hierdoor ontstaat een pittige en kruidige smaak die goed mengt met spinazie.

Ingredients

Ingrediënten

Eén eetlepel extra virgine olijfolie

Twee grote uien

Een pond verse jonge spinazie

Eén theelepel nootmuskaat

Twee citroenen

Twee tenen knoflook

Een kleine rode peper (of een grote, als je de soep extra pittig wil)

Een bosje verse munt

Een bosje koriander

Een bosje peterselie

Volle yoghurt (of magere als je op dieet bent)

1200 milliliter groentebouillon

Zout en peper

Directions

Bereidingswijze

1Snij de citroenen door de helft en pers het sap eruit. Het sap bewaar je in een apart bakje.

2Pel de ui en knoflook en hak deze in kleine stukjes.

3Daarna hak je de rode peper, peterselie, munt en koriander fijn.

4In een grote soeppan verhit je de olijfolie. Als je voor een extra virgine kiest komt de smaak nog beter naar voren.

5Als je de olie eenmaal heet is voeg je de uien, knoflook en peper toe en fruit je deze voor tien minuten op laag vuur.

6Je voegt nu de groentebouillon en de kruiden toe en zorgt ervoor dat het snel kookt.

7Wanneer het eenmaal kookt zet je het gas wat lager en laat je het geheel 15 minuten zacht doorkoken.

8Ondertussen kan je de spinazie in grove reepjes snijden.

9Eerst moet je de spinazie natuurlijk wassen en daarna kan je het beste een broodmes gebruiken om de spinazie te snijden.

10Als de soep 15 minuten heeft gekookt voeg je de spinazie toe. Je laat het nu twee minuten koken.

11In de twee minuten dat de spinazie kookt maal je de nootmuskaat en mix je deze met zout en peper (liefst versgemalen) door de citroensap.

12Als de twee minuten voorbij zijn voeg je het mengsel toe aan de soep.

13Nu proef je de soep of de smaak naar wens is en anders kan je nog meer kruiden toevoegen. Wil je de soep bijvoorbeeld nog pittiger, dan kan je tabasco of een andere hete saus toevoegen.

14Als de soep goed op smaak is gebruik je een staafmixer om de soep te mixen. Je stopt met mixen als de soep een dikke puree is geworden.

15Je kan nu de soep serveren. Het mooiste is natuurlijk om dat in grote diepe borden te doen, maar in kommen kan ook. Als laatste voeg je in elk bord wat yoghurt toe, wat voor een frisse smaak zorgt. Eventueel kan je nog garneren met een takje peterselie of een paar blaadjes munt. Nu nog wat versgemalen peper erover heen en de soep is klaar om gegeten te worden!

00:00

0 Beoordelingen

All fields are required to submit a review.

nl_NLDutch
nl_NLDutch