De site voor de meest smakelijke gerechten

Pindasoep met pittige kip

By Coen    

oktober 11, 2018

Een stokje kipsaté met satésaus is al heerlijk, maar ook pindasoep met kip blijkt een uitstekende combinatie te zijn. Deze pindasoep met pittige kip is vrij eenvoudig te bereiden en al in een kwartiertje klaar! Eet de pindasoep samen of in je eentje als je geen zin hebt om deze heerlijke soep te delen. De soep bevat vergeleken andere soorten pindasoep relatief veel pindakaas. De soep is dan ook geschikt voor de echte pindaliefhebber!

Ingredients

1 groene peper

Verse bladselderij

500 ml kippenbouillon

Een scheutje olijfolie

2 sjalotjes

200 gram kipfilet

180 gram pindakaas

1 teentje knoflook

Peper en zout

Directions

1Verhit een klein scheutje olie.

2Snijd de kipfilet in kleine reepjes en bak de kip in ongeveer drie minuutjes bruin.

3Verwijder de schil van de sjalotjes en versnipper ze tegelijk met het persen van een teentje knoflook.

4Pak de uiensnippers en geperste knoflook voor ongeveer twee minuten.

5Voeg 500 ml kippenbouillon toe. Je kunt de bouillon zelf maken of kant-en-klaar kopen.

6Breng de pindasoep aan de kook en laat het goed warm worden. Laat de soep een aantal minuten koken.

7Doe de pindakaas in een apart kommetje en voeg hier een aantal eetlepels van de kippenbouillon uit de pan aan toe. Meng het geheel goed met een lepel en zorg dat er een egale massa ontstaat.

8Voeg de massa toe aan de soep en meng het geheel tot de pindasoep helemaal egaal van kleur en structuur is.

9Breng de pindasoep weer aan de kook.

10Voeg een groene peper aan de soep toe en laat deze een paar minuten meekoken.

11Roer nog een aantal keer goed door de pan met soep heen.

12Schenk de soep in kommen en voeg een klein beetje verse selderij toe.

13Voeg peper en zout aan de soep toe om de soep verder op smaak te brengen. Proef goed en voeg nog iets meer toe als je niet tevreden bent over de smaak.

14Vind je het prettig om de soep in te vriezen en later te nuttigen? Voeg de verse selderij dan later toe. Selderij is het lekkerst als je dit vers aan de pindasoep toevoegt.

00:00

0 Beoordelingen

All fields are required to submit a review.

nl_NLDutch
nl_NLDutch