De site voor de meest smakelijke gerechten

Pasta met kip

By Coen      

december 12, 2018

Heb je zin in heerlijke pasta met kip? Dan hebben we hier het recept voor je zodat je pasta met kip klaar kunt maken! Er zijn verschillende soorten pasta met kip die je klaar kunt maken, maar een favoriet van velen is toch wel de pasta met kip, courgette en champignons. Het wordt ook wel gezien als de rijk gevulde spaghetti die je gaat eten op de drukke doordeweekse avonden!

Ingredients

500 g kipfilet

4 el olijfolie

1 ui

300 g spaghetti

1 courgette

250 g champignons

1 tl gedroogde oregano

125 ml zure room

Keukenspullen

Wok

Directions

1Om te beginnen met het maken van de pasta met kip snijd je de kipfilet in reepjes. Dan verhit je de helft van de olie en dit doe je in de wokpan. Je gaat het geheel nu roerbakken en daarin zijn de reepjes kip in 5-6 minuten gaar. Vervolgens neem je de kip uit de wok.

2Je kunt nu de ui snipperen. In de tussentijd verhit je de rest van de olie in de wok en je fruit daarin de ui op laag vuur tot hij goudgeel is.

3Dan kook je de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking tot deze beetgaar is.

4Pak vervolgens de courgette en snijd deze in halve plakken.

5Dan maak je de champignons schoon met keukenpapier en dan halveer je deze.

6Vervolgens draai je het vuur onder de wok hoog en dan schep je de courgette en de oregano bij de ui. Dan bak je het geheel in twee minuten of drie minuten en dit doe je omscheppend.

7Vervolgens neem je de champignons en deze doe je er bij en dan roerbak je het geheel nog 2-3 min.

8Dan kun je de kipreepjes 1 minuut mee verwarmen en dan breng je het geheel op smaak met peper en zout. Je kunt hierbij zelf bekijken hoeveel je lekker vindt. Begin met een beetje peper en zout en wanneer het nog wat flauw is kun je altijd wat meer peper en zout toevoegen aan de pasta met kip.

9Als je dit allemaal hebt gedaan giet je de spaghetti af en schep je de zure room erdoor heen. Dan breng je het geheel op smaak met peper en zout.

10Je verdeelt de pasta over borden en dan schep je de gebakken groenten met kip erover en ernaast. Je hebt nu je heerlijke pasta met kip klaar en deze is nu klaar om gegeten te worden.

00:00

0 Beoordelingen

All fields are required to submit a review.

nl_NLDutch
nl_NLDutch