De site voor de meest smakelijke gerechten

Paprikasoep

By Coen    

oktober 11, 2018

Het basisrecept van paprikasoep is relatief eenvoudig te bereiden. In dit recept leer je romige en tegelijk frisse paprikasoep te maken. De soep is gevuld met relatief veel paprika’s, waardoor het een vrij rijke soep is die vol met groente zit. Paprika zit vol met vitamine A en vitamine C, de vitamines zijn super goed voor je weerstand en voor alle tijden van het jaar de ideale keuze voor je gezondheid.

Ingredients

5 rode paprika’s

2 uien

2 teentjes knoflook

Een glas droge witte wijn

4 eetlepels olijfolie

Kippenbouillonblokjes voor 350 ml

350 ml water

200 gram crème fraîche

Basilicum

2 eetlepels bloem

Peper en zout

Directions

Bereidingswijze

1Verzamel de vijf rode paprika’s en was deze netjes in een vergiet. Snijd de paprika’s en verwijder de pitten, lijsters en het groene gedeelte. Snijd de rode paprika’s in gelijke blokjes.

2Verwijder de schillen van de uien en snijd ze in ringen.

3Verwijder de schilletjes van de teentjes knoflook en pers de knoflook in een pers of snijd de knoflook heel erg fijn.

4Zet een soeppan op hoog vuur en verwarm hier een scheutje olijfolie in.

5Voeg de geperste knoflook en de uienringen toe als de olie goed heet is geworden. Bak de uienringen en knoflook mooi bruin.

6Voeg 2 eetlepels bloem aan de knoflook en de uien toe, roer het geheel goed door elkaar. Voeg het glas witten wijn aan het geheel toe en roer nogmaals goed door de pan. Voeg nu ook de paprikastukjes toe.

7Laat de pan op deze manier rustig een half uurtje door garen, de pan mag op laag vuur blijven staan.

8Het water mag in een andere pan worden gekookt met de bijbehorende hoeveelheid kippenbouillon daarbij. Laat de bouillon apart staan tot de paprika en ui een half uur heeft gekookt.

9Voeg de kippenbouillon aan de soep toe en roer het geheel goed door elkaar tot de soep weer op temperatuur is gekomen.

10De soep mag je nu van het vuur halen. Gebruik een staafmixer of blender om de soep te pureren.

11Gebruik op het laatst een zeef om de velletjes van de paprika uit de soep te zeven.

12Maak de paprikasoep weer heet en plaats de pan op het vuur. Voeg een klein beetje peper en zout toe om de soep op smaak te brengen.

13Giet de borden vol met paprikasoep en voeg aan elke kom een klein lepeltje crème fraîche toe. Bij het opdienen van de soep mag er ook een blaadje basilicum op elk bord worden gelegd ter decoratie.

00:00

0 Beoordelingen

All fields are required to submit a review.

nl_NLDutch
nl_NLDutch