De site voor de meest smakelijke gerechten

Pannenkoeken maken

By Coen      

november 17, 2018

Je kunt de pannenkoeken maken wanneer je zin hebt. Het beslag heb je zo gemaakt en ook de pannenkoeken zijn zo klaar. Als je gemakkelijk wilt eten en de kinderen wil verwennen, dan kun je het beste pannenkoeken maken. Je kunt ook variëren met bijvoorbeeld appel en banaan.

Ingredients

250 g bloem (of pannenkoekmeel)

2 eieren

500 ml melk

boter voor het bakken

Directions

1Je neemt de bloem en een klein beetje zout en deze zeef je boven een grote kom en tik tegen de zeef tot alle bloem erdoor gevallen is. Zodat er geen bloem verloren gaat!

2Dan neem je een ei en deze maak je aan de rand van de kom kapot, dan houd je dit met twee handen vast en dan breek je hem open boven de kom. Als er stukjes eierschaal invallen dan kun je deze het beste met een groter stuk eierschaal eruit halen.

3Dan doe je er de andere eieren bij en ook een beetje melk.

4Je klopt nu het geheel met de mixer goed glad tot alle klontjes eruit zijn.

5Je zorgt er voor dat het beslag helemaal vloeibaar is.

6Je kunt er eventueel een klein beetje melk bij doen.

7Je krijgt een extra luchtig beslag als je de blender gebruikt of een mixer.

8Je gaat nu de pannenkoeken maken, je neemt een koekenpan met een antiaanbaklaag en dan laat je deze goed heet worden met een klontje boter er in.

9Dan neem je de soeplepel en dan giet je een klein beetje beslag in het midden van de pan.

10Bak de pannenkoek niet op al te hoog vuur.

11Als hij lichtbruin is aan de onderkant dan kun je de pannenkoek draaien.

00:00

0 Beoordelingen

All fields are required to submit a review.

nl_NLDutch
nl_NLDutch