De site voor de meest smakelijke gerechten

Panna cotta

By Coen      

december 12, 2018

Wil je panna cotta klaarmaken? Niet alleen volwassenen, maar ook kinderen zijn er dol op. Het is namelijk een heerlijk feesttoetje waar je jong en oud blij mee kunt maken.

Ingredients

500 ml slagroom (bekertje à 250 ml)

2 vanillestokjes

50 g suiker

4 blaadjes witte gelatine

Keukenspullen

4 aluminium timbaaltjes Ø ca. 6 cm

Directions

1Je begint met de slagroom en deze doe je in een steelpan en deze breng je tegen de kook aan. Hierdoor zorg je er voor dat hij niet in gaat koken.

2Dan snijd je de vanillestokjes met een scherp mes in de lengte open. Daar schraap je het merg uit en dit voeg je toe aan de room. De room krijgt hierdoor een maximale vanillesmaak.

3Dan voeg je de suiker toe aan de vanilleroom en dit roer je tot hij helemaal is opgelost.

4Je haalt het geheel nu van het vuur. Je houdt het dan een kwartier tegen de kook aan op een vlamverdeler op de kleinste pit. Hierdoor kan de vanillesmaak optimaal intrekken. Dan haal je de stokjes weg.

5In de tussentijd week je de gelatine 5 minuten in koud water. Dit knijp je dan uit en dan voeg je het toe aan de room. Dit roer je vervolgens weer tot de gelatine is opgelost.

6Dan verdeel je de vanilleroom over de vormpjes.

7Je zet het geheel nu minimaal vier uur afgedekt in de koelkast.

8Na die vier uur haal je ze uit de koelkast en houd je de onderkant van de timbaaltjes al draaiend 15 seconden onder de hete kraan. Dan doe je de panna cotta’s op de borden. Je kunt ze meteen serveren aan je gasten. Je kunt er altijd lekker fruit bij nemen van het seizoen. Hierdoor kun je ieder seizoen afwisselen en heb je ieder seizoen weer een variatie die je aan kunt brengen bij de zelfgemaakte panna cotta.

00:00

0 Beoordelingen

All fields are required to submit a review.

nl_NLDutch
nl_NLDutch