Paella recept met garnalen en kip

By Coen    

oktober 20, 2018

Heeft u nooit een Spaanse paella gekookt? Dan is dit een mooi, gemakkelijk en lekker recept om mee te beginnen. Een heerlijk rijk gevulde recept met rijst, kip en garnalen. Voor deze maaltijd hoef je naar verhouding niet zo veel voor te bereiden. Je kan al de ingrediënten in je plaatselijke supermarkt/toko makkelijk vinden.

Ingredients

Zoete witte Ui (1 middelgrote)

Knoflook (halve bol)

Saffraan (grote pluk)

Kippenboutjes (8 stuks)

Tomaat

Bouillon (300 cc)

Grote garnalen

Peterselie (1 eetlepel)

Paella Rijst (200 gram)

Snijbonen (150 gram)

Rozemarijn (3 eetlepels)

Citroen (1 stuk in 8 plakjes gesneden)

Paprika (150 gram)

Olijfolie

Vis (200 gram)

Directions

1Zet de oven alvast aan en verwarm hem dan op 220 graden. Doe de bouillon, safraan en de fijngemaakte rozemarijn door elkaar heen en kook dit goed. Hou het warm en dan is het klaar voor gebruik later. Verhit de koekenpan met drie eetlepels olijfolie en doe de reepjes kip erbij. Bak ze goed aan wanneer ze klaar zijn bewaar je ze warm voor later gebruik.

2Doe meteen daarna de fijn gesneden uitjes nog in de koekenpan waar olijfolie in zit. Roer het goed door tot dat je ziet dat de uitjes glazig aan het worden zijn. Gooi dan later de knoflook stukjes er aan toe en bak ze mee.

3Na een paar tellen voeg je de gesneden tomaten erin toe. Bak ze samen met de knoflook en ui stukjes mee totdat je een mengsel krijgt. Doe dit op middelmatig vuur een aantal minutenlang tot je ziet dat de tomaat zacht is geworden.

4Je pakt de 200 gram Paella rijst en voegt het toe in de koekenpan. Roer het goed mee met het mengsel omdat je dan de droge korrels net zo lekker mee bakken.

5Nu Snij je de paprika en de snijbonen in kleine stukjes en doe je het in de koekenpan bij de rest. Meng het goed met elkaar zodat de paprika en snijbonnen in de rijst komen. Ondertussen doe je ook de bouillon erbij en zorg je ervoor dat je alles mooi met elkaar hebt gemengd.

6Pak de kippenboutjes en de gesneden stukjes vis en voeg ze in de koekenpan. Roer met een lepel goed door en zorg dat de bouillon goed tussen het rijst zit samen met de kip en vis.

7Leg de garnalen bovenop het mengsel. Voeg naar smaak ook een vleugje zout er aan toe.

8Laat het acht tot ongeveer tien minuten koken op een aardig hoge vuur. Niet meer aan zitten en roeren en doe de pan er boven op.

9Na 10 minuten ongeveer plaats je de pan in de oven. Laat de pan nu op 220 graden door garen ook 8 tot 10 minuten.

10Na dat het goed uit gegaard is dek je de koekenpan af. Dit kan je bijvoorbeeld door ook doen met een papieren krant.

11Wanneer alles goed afgekoeld is kan je de paella met verse peterselie, de 8 plakjes met citroen en de rozemarijn takje versieren. De paella is nu klaar om geserveerd te worden! Eetsmakelijk!

00:00

0 Beoordelingen

All fields are required to submit a review.

nl_NLDutch
nl_NLDutch